5 strapabíró szobanövény – Egészségedre is jó hatással van

Póta Szilvia
Írta: ,
5 strapabíró szobanövény – Egészségedre is jó hatással van

Ha te is azok közé tartozol, akik valamiért képtelenek a szobanövényeiket életben tartani, érdemes beszerezned a most következő mutatós zöld levelűeket egyikét! Ezek a strapabíró növények ugyanis, minimális gondoskodás mellett, nem csupán a lakásodat töltik meg élettel, de akár egészségedre is jó hatással lehetnek. Amellett, hogy természetes módon tisztítják meg a levegőt, oxigént termelnek, és javítják a hangulatodat.

Törpebors Kép forrása: happyinteriorblog.com

A törpeborsban a levelei a legérdekesebbek, melyek fajtától függően egészen egyedi formákat, textúrát és színeket ölthetnek. Egyes esetekben például különleges ezüstszürke árnyalatokban pompáznak!

A növény jól tűri a rossz fényviszonyokat, ugyanakkor a hirtelen lehűlés és a túlöntözés hatására elpusztulhat.

Legnépszerűbb fajtája a ráncos törpebors, mely kifejezetten könnyen gondozható. Legjobb, ha félárnyékos helyen, egyenletes hőmérsékleten tartod, mérsékelten öntözöd és két locsolás között hagyod egy kicsit kiszáradni a talajt.

Aloé vera Kép forrása: brit.co

Az aloé vera egyike azon növényeknek, melyeket szinte lehetetlen elpusztítani. Ez a helyes kis zöld levelű kevés törődést igényel csupán, ugyanakkor bőven meghálálja a gondoskodást.

Hosszú, hegyes levelei erőteljes gyógyászati tulajdonságokkal rendelkeznek, a benne lévő nedv kitűnően alkalmazható például az égési sérülések kezelésére.

Az aloé verának fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása van, így akár egyes bőrbetegségekre, csípésekre, vagy szembetegségekre is megoldást jelenthet.  A növény a világos helyeket szereti, így érdemes az ablak közelébe elhelyezni, ám arra ügyelj, hogy azért ne érje túl sok napfény. A legnagyobb hiba, amit a növény gondozása során elkövethetsz, ha túllocsolod. Télen általában elég akkor megöntözni a földjét, ha az már teljesen kiszáradt.