Stílusos házszámok az otthonodra + elkészítési útmutató

Zabolai Margit
Írta: ,

Akár házavató ajándékba viszed, akár az új házadat ékesítenéd vele, akár a már régi lakhelyedet dobnád fel vele, ha saját magad készíted a házszámokat, biztos, hogy egyedi színt adsz vele az ingatlannak – és ez az, ami egy épületet otthonná tesz, nem igaz?

Egy kis zöld Kép forrása: jojotastic.com

Fogj egy kis méretű lécet, óvatosan csiszold, fesd és lakkozd le, majd fúrj fel rá egy azonos színűre lefestett kis kaspót.

A kaspóba válassz növényeket annak megfelelően, hogy napfényes vagy árnyékos helyre kerülnek, végül ragaszd fel az alapra a házszámokat is.

A növényeket érdemes egy kisebb cserébe, és nem közvetlenül a kaspóba ültetni, mert így később, ha virágföldet akarsz cserélni alattuk, egyszerűen kiemelheted őket, és nem kened össze a művelet közben a házszámokat.

Betűből számot Kép forrása: etsy.com

Ha a házszámod betűt is tartalmaz, akkor kereshetsz egy szimpatikusat valamelyik hobbiboltban, vagy ha van egy kis kézügyességed, farostlemezből – építészeti áruházakban lehet kapni, de egy darab kimaradt laminált padlólap is megteszi – dekopírfűrésszel is kivághatod.

A betűt aztán kedved szerint festheted, kezelheted, és másfajta anyagból felragaszthatod vagy felfestheted rá a számokat.