Sötét a szobád? Ezeket a színeket használd a falakon fehér helyett!

Zabolai Margit
Írta: ,

Tény, hogy a fehér világosabbnak mutatja a szobát, mint például egy padlizsánlila falfesték, de a lakberendezők óva intenek attól, hogy csak azért, mert egy helyiség kicsi és kevés fényt kap, feltétlenül lilára fesd. Körbenéztünk néhány külföldi lakberendező blogjában, mutatjuk, milyen alternatívákat találtunk!

A fehérhez közel: tojáshéj Kép forrása: wordfence.com

Ha eddig úgy gondoltad, a sötét és szűkös helyeket csakis fehérre szabad festeni, akkor első lépésben talán érdemes egy fehérrel közeli színnel megbarátkoznod.

A törtfehér vagy tojáshéj árnyalatok a nemzetközi trendeket meghatározó festékcégek kedvenc árnyalatai között vannak, mivel világosak, nem nyomják össze a teret, mégis textúrát adnak a falaknak. 

Ráadásul sokkal hangulatosabbá teszik a lakást, mintha fehéren hagytad volna a falakat.

Vízkék Kép forrása: bowerpowerblog.com

A kék az egyik legnépszerűbb szín a lakberendezésben, ami nem is csoda, hiszen sok stílushoz illő, nyugtató, mégis izgalmas színről van szó.

Ha a megfelelő árnyalatot választod, az még a kis méretű szobában is jobban mutathat, mint a fehér, mert ahelyett, hogy dobozhatást keltene, izgalmasabbá, élettel telibbé, különlegesebbé teszi a helyiséget.

Ráadásul szépen összesimítja a különböző stílusokat, például a modernt és a klasszikusat is.