Nem túlzsúfolt a sok szobanövény, ha eszerint rendezed el őket

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Nem túlzsúfolt a sok szobanövény, ha eszerint rendezed el őket

Kép forrása: The Den Interiors

Lassan ideje volt inspirációkat gyűjtenem a szobanövények elhelyezéséről, mert bármennyire is szeretem a minimalizmust, a szép virágoknak nem tudok ellenállni. Nagy szerencse, hogy most már a kertünkben is ültethetek és a teraszunkat is megtölthetem, nem kell kizárólag a benti helyiségekben elrendeznem a különféle kaspókat. Hoztam most néhány ötletet, amiket te is kipróbálhatsz, ha szeretnéd esztétikusan elrendezni szeretett növényeidet!

Az egyik legjobb trükk a túlzsúfoltság elkerülésére, ha próbálsz a harmóniára törekedni.

Erre két remek lehetőséged is akad a szobanövényeket illetően: először is érdemes összehangolnod a kaspókat, cserepeket, másrészt célszerű hasonló növényeket tenned az adott kompozícióba.

Ezzel a technikával nem igazán tudsz túlzásba esni, és láthatod, milyen jól mutatnak ezek a kaktuszok, pozsgások még úgy is, hogy a megszokottnál jóval több kerül belőlük egy helyre.

A hasonló növények egymás mellé helyezése azonban nem csak a látvány miatt hasznos: ha egy fénykedvelő növény jól érzi magát egy adott helyen, ott a többi, hasonló igényekkel bíró virág is pompázni fog.

A tekintetet tökéletesen végigvezethetik a virágok egy-egy helyiségben – ez egy nagyon hasznos lakberendezési trükk is egyben.

Sokkal több növényt tudsz elhelyezni egy szobában, vagy akár egy irodasarokban, ha nem csak a tipikusnak tekinthető helyekre raksz belőlük, azonban ügyelsz arra, hogy ne zsúfold őket egy pontba.

Ehhez persze szükséged van néhány bútorra, falra szerelt polcra, amik alkalmasak arra, hogy összehangold egymással a szobanövényeidet.

A különféle futónövények az átlagosnál is jobban vezetik a pillantásunkat, így a segítségükkel optikailag össze is kötheted ezeket a látványos dekorációkat.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba