Rusztikus vagy modern? Te melyik konyhában főznél szívesen?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság leginkább két lakberendezési stílus viaskodik egymással a konyhában: a modern és a rusztikus. Te melyiket tudnád elképzelni az álomotthonodban? És mit szólnál hozzá, ha azt mondjuk: nem is kell feltétlenül választanod?

Egyszerűség és sok-sok fa Kép forrása: bloodandchampagne.com

A rusztikus konyha akkor illik igazán hozzád, ha kedveled a tradíciókat, a vidéki hangulatot, és – ha az új irányvonalakat szívesen követed – akkor a vintázst is.

Egy helyiség rusztikussága sok szinten megmutatkozhat, az biztos, hogy a szabadon hagyott fafelületek segítik ennek a hangulatnak a visszatükrözését.

Sokan még manapság is a túlzsúfoltsággal, a minták és színek keverésével azonosítják a vidéki hangulatot, s bár ennek egykor volt némi alapja, manapság az ilyen konyhákban is megjelentek a minimalista vonások.

Jól tükrözi mindezt a képen látható helyiség, ami nem csak teljes valójában mutatja meg a fát, hanem visszafogott színeinek köszönhetően csodásan ki is emeli azt.

Hamisítatlan modernitás Kép forrása: homestratosphere.com

Míg az előző konyhában – még ha kicsit újszerűbb formában is, de – a rusztikusság uralkodott, addig itt a hamisítatlan modernitás vette át az irányítást.

A hatalmas, nyitott terek, a fényes felületek és a modern megoldások nem is hagynak kérdést, melyik irányvonalat célozták meg a tervezők.

Az új lakásokban kifejezetten erre a stílusra van igényük a megrendelőknek, még akkor is, ha egyébként a ház egészéhez nem feltétlenül illik a kiemelkedő modernitás.

Az biztos, hogy egy ilyen konyha már szinte megszólal, és messze nem csak a legénylakásokban kaphat helyet. Nyitottságának köszönhetően kifejezetten előnyös tud lenni akkor is, ha futkározó gyerkőcökre kell figyelned főzés közben.