Romantikus kiegészítők, hogy feldobd a lakásod

Írta: ,

A Valentin-nap van, akit jobban zavar, mint egy pattanás az orra hegyén, de vannak, akik büszkén vállalják: ők bizony javíthatatlan romantikusak, és kiélvezik a szerelem ünnepének minden egyes pillanatát. Mostani cikkünk nekik ad egy kis segítséget, hogy az alkalomnak megfelelően díszíthessék a lakást.

Szív küldi szívnek

1/5 Szív küldi szívnek

Ha szereted a kézműves dolgokat, ez a dísz nem okozhat neked problémát, de két szív alakú anyagot összefércelni még a legügyetlenebb otthondekorálóknak sem jelenthet kihívást.

Az anyagok közé vatta kerül, ha pedig szeretnéd, a kis párnákra akár a neveteket is ráhímezheted.

Ha vatta helyett valamilyen gyógynövényt, például levendulát töltesz a szivecskékbe, akkor nem csak mesés illatuk lesz, de a Valentin-napi habfürdőt is feldobhatod velük - csak akaszd őket a csap alá, amíg folyik a víz.

Addig pedig bájos díszei lehetnek az ajtónak vagy az ablaknak.

Virágok különleges helyeken

2/5 Virágok különleges helyeken

A virágok természetesen minden alkalommal remek dekorációi a lakásnak, így Valentin napján is remek díszek lehetnek.

Ha valami különlegeset szeretnél, akkor ne hagyományos vázába, hanem például egy szép kancsóba tedd őket.

Szinte mindenkinek van otthon olyan konyhai holmija, amit a nagyitól örökölt, és túl szép ahhoz, hogy túladjon rajta, de nem tudja mire használni - erre az alkalomra tökéletes lesz.

Ha még sincs ilyesmit, bolhapiacon is szerezhetsz hasonló csecsebecséket, amiben a legegyszerűbb csokor is különlegesen mutat.

Keretbe foglalom

3/5 Keretbe foglalom

Ebben a dekorációban az a legjobb, hogy gyorsan az adott ünnepnek megfelelővé változtathatod, ami karácsonykor fenyő vagy csillag alakú, az most szivecskés lesz.

Vegyél egy egyszerű keretet, és fesd le fehérre - vagy bármilyen, neked tetsző színre. Hajtogass papírvirágokat, és ragaszd őket egy, a keret méretével megegyező papírra.

Ez után fogj egy másik, azonos méretű papírlapot, vágj szívet a közepébe, és tedd a virágos lapra, majd így tedd őket a keretbe.

Ha nem szeretnél a virágok hajtogatásával és ragasztásával bajlódni, természetesen nyomtathatsz is megfelelő hátteret, de akár valódi szárított virágokat is használhatsz.

Hangulatos gyertyafény

4/5 Hangulatos gyertyafény

Ezt a bájos, csipkehatású gyertyadíszt könnyebb elkészíteni, mint gondolnád. Vágj megfelelő méretű papírt, majd rajzolj rá azonos nagyságú köröket.

Ehhez nyugodtan használhatsz például egy gombot, vagy egy érmét sablonnak. Ha ezzel megvagy, minden kör közepére húzz egy vonalat, majd sniccerrel vágd ki a körök felét, és hajlítsd ki őket.

Végül ragaszd össze a papír két végét, hogy hengert formázz, és tedd a díszt a mécses köré. Félhomályban gyönyörű fényjátékot csinál a falon.

A boldogság kék madara

5/5 A boldogság kék madara

Egy aprócska kalitka madarak tartására nem éppen a legmegfelelőbb, de ezek a kis rácsok sokszor valódi műalkotásnak látszanak a finom vonalaikkal.

Mivel eredeti céljukra egyre kevesebben használják őket, bolhapiacokon, régiségboltokban egyre könnyebben elérhetőek.

Vegyél egyet, oldószerrel tüntesd el róla a rozsdát, vagy a régi festék nyomait, majd fesd le fehérre.

A bájos kalitka önmagában is szép dísz lehet, de még romantikusabb, ha virágokat teszel bele, vagy színes papírból kivágott, masnira fűzött szíveket lógatsz le benne.