5 rendszerezési ötlet a konyhába, ami magadtól sose jutna eszedbe

Kovács Andrea
Írta: ,
5 rendszerezési ötlet a konyhába, ami magadtól sose jutna eszedbe

A konyha az egyik legfontosabb helyszín a laskában, hiszen a főzés mellett sokszor az étkezéseknek és a nagy beszélgetéseknek is helyet ad, sőt, legtöbbször a bulik is itt kezdődnek! Ahhoz azonban, hogy a konyhád tényleg praktikus és hangulatos legyen, kell néhány olyan trükk, amivel rendszerezheted mindazt, amit ott tartasz. Nézzük hogyan!

Nagyon praktikus megoldás, ha a konyhád valamelyik falára vagy az egyik szekrényed szabad oldalára felszerelsz egy mágnescsíkot vagy egy egész mágnestáblát.

Ez azért szuper, mert könnyen felteheted ide a késeidet, a kisebb edényeket, szűrőket vagy reszelőket, így mindig kéznél lesznek és mindennek meglesz a saját helye.

Ha egy lyukas táblát szerzel be, akkor akár nem fém konyhai eszközöket is ráaggathatsz egy-egy kiálló csavar beszerelésével.

Ahogy nagymamáid konyháiban is láthattad, az edényeket, fakanalakat vagy egyéb konyhai eszközöket falra vagy plafonra lógatni szuper praktikus megoldás.

Így kihasználhatod azokat az extra lehetőségeket, amiket a konyhád nyújt, és rengeteg helyet szabadíthatsz fel a szekrényekből és polcokból.

Persze nem csak edényeket lógathatsz fel, akár egy kis konyhakertet is kialakíthatsz a falon a kedvenc fűszernövényeidből vagy a sokszor használt vágódeszkákat is lógathatod a szekrényeid oldalán.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!