Rendszerezd a fűszereidet! Izgalmas és praktikus megoldások a konyhádba

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A konyha berendezését illetően kulcskérdés, hol és milyen formában rendezd el a fűszereidet. Talán azt szeretnéd, hogy szem előtt legyenek, esetleg azt, hogy könnyen elrejthesd őket, de az biztos, hogy az elérhető közelség nálad is alapfeltétel. Lássuk, hogyan rendszerezhetsz!

Nevezd el táblán Kép forrása: homedit.com

Klasszikus megoldásnak számít, hogy a fűszerek dobozára ráírják, mi is található bennük – ez főleg akkor praktikus, ha sokféle ízesítőt használsz főzés közben. De ha némi újdonságra vágysz, akkor nem az apró üvegcsék helyett, magán a tárolón is rögzítheted a neveket!

Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy mindennek fix helye van, így főzés közben már ösztönösen fogsz a megfelelő fűszerért nyúlni, és garantáltan nem kell válogatnod. Gyakorlatilag bármilyen rendszer esetében gondoskodhatsz erről az elrendezésről, hiszen ha a hátteret nem, a tartót szinte egész biztosan feliratozhatod, matricázhatod.

Rejtsd el a szekrényben Kép forrása: crown-point.com

Amennyiben nem szeretnéd, hogy a fűszerek szem előtt legyenek, akkor mindenképpen jó ötlet, ha felszereltetsz egy kisszekrényt a sütő környékére. Praktikus tud lenni, ha nagyban gondolkodsz, és nem csak az ízesítőknek próbálsz helyet találni, hanem a többi fontos alapanyagnak is.

Ha kicsit nagyobb szekrényt készíttetsz, a fűszerek mellett ide kerülhetnek azok a hozzávalók is, amik szintén rendszeresen kellenek, de általában nagyobb kiszerelésben érkeznek a háztartásba, ezért nehezebb nekik helyet találni. Ráadásul a szekrény tartalma rejtve marad egészen addig, amíg ki nem nyitod, így a rendet is garantálni tudod (legalábbis kívülről).