Rendkívül látványos galériás megoldások – Apró lakásokba is tökéletesek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A minimális alapterületű lakások galéria nélkül sokszor elképzelhetetlenek, mivel gyakran ennek a megoldásnak köszönhetjük, hogy élhetőek a kis otthonok. De az is előfordulhat, hogy teljesen elvarázsol ez a megoldás, és elve így álmodod meg a helyiségek egy részét. Lássuk, minként lesz tökéletes a végeredmény!

 

Alul az ágy

Általában a galériára építő lakásokban alulra kerül a nappali, étkező rész, míg felülre a háló, amiben abszolút van logika.

A legtöbbször inkább a nappaliban fogadjuk a vendégeket, ezért nem tűnik praktikusnak, hogy éppen ide tegyük a legintimebb lakrészt, a hálószobát. Pedig olykor ez a tökéletes megoldás!

Ha a galériád egészen magával ragadó, különleges, akkor bátran megfordíthatod a sorrendet, és akár a felső részen is fogadhatod a látogatóidat.

Amennyiben nem muszájból alakítod ki a felső szintet, szintén érdemes elgondolkoznod ezen a lehetőségen.

Akár csak egy egyszerű kiülőt, akár teasarkot, vagy irodát tervezel, nem muszáj mindenáron a hálódat felvinni a plafon alá.

Persze ennek szintén megvannak az előnyei, már mutatjuk is őket!

 

Háló a galériában

Amellett, hogy a praktikuma megkérdőjelezhetetlen, a galériában levő ágynak több előnye is akad.

A zugszerű megoldások eleve nagyon romantikusak és különlegesek, egyszóval hálószobának abszolút tökéletesek.

Ez különösen igaz akkor, ha olyan szerencsés vagy, hogy a galériádhoz tetőablak, vagy aprócska terasz is tartozik, amin keresztül a csillagos eget bámulhatod esténként.

Ha utóbbiak nem megoldhatóak, akkor is van néhány lehetőséged: sok-sok párna, még több puha szőnyeg és persze a kihagyhatatlan hangulatvilágítás

Egyébként nem muszáj mindenáron teljesen beépítened a felső szintet – bár így veszítesz némi alapterületet, amennyiben nem a teljes falrészt használod fel a cél érdekében, sokkal szellősebb lesz a végeredmény.