Praktikus rendszerezési ötletek a babaszobába

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha valahol könnyen lesz káosz és rendetlenség, az a babaszoba. Kétségtelen, hogy nem éppen könnyű megmagyarázni a csemetéknek, miért nem szerencsés, ha térdig járunk a játékokban, de legalább a rendszerezéssel orvosolhatjuk a kupleráj egy jelentős részét – legalábbis ideiglenesen. 

Az egyik legkönnyebb módja, hogy elrejtsük a rendetlenséget, ha valamilyen térelválasztót használunk.

Persze, ettől még a halomban álló ruhák és játékok megmaradnak, de legalább nem tűnnek fel azon nyomban, mihelyst belépünk a szobába.


Ne félj a tarkától – színezd ki az otthonodat!


Csecsemők esetén tökéletes lehetőség a térelválasztó függöny, ami nem csupán kellőképpen légies, szellős hatást biztosít, hanem a gyors és könnyed megközelítést is garantálja.

Kisgyermekek szobájában már problémás lehet ez a megoldás, hiszen ők köztudottan imádnak felfedezni, nézelődni, pakolni, márpedig a függöny nem akadályozatja meg a rombolást.

Esetükben szerencsésebb beépített szekrényt, gardróbot választani, amit magasan rögzíthető tolóajtóval ajánlatos ellátnunk a cél és a biztonság érdekében.

Szintén a rend érzetét biztosítják a rekeszek, amikből nem lehet elegendőt bezsúfolni egy gyerekszobába.

Több megoldással is találkozhatunk a lakberendezési boltokban, a plafonra akasztható, onnan hosszan lelógatható rendszerezőkön túl tökéletesen választás ez a bájos polcrendszer is.

A kihagyott felületekre kerülhetnek azok a játékok, kiegészítők, amik illenek a szobához és jó, ha állandóan kéznél vannak, a dobozokba azonban ömlesztetten is beleszórhatjuk a holmikat.

A gyermekeket is könnyebb rávenni a pakolásra, ha lényegében bármit bármelyik rekeszbe beleszórhatnak, és ha mi magunk pakolunk, akkor ugyancsak könnyebb lesz a dolgunk.

A rekeszek hasonlóképpen rendezett hatást keltenek, szelektáláshoz, gyors pakoláshoz pedig igazán tökéletesek.