Posztert a falra? Jobban mutat, mint elsőre gondolnád!

Zabolai Margit
Írta: ,

Emlékszel még arra a hatalmas pálmafás poszterre a nagyid lakásában? Esetleg az őszi erdőt ábrázoló kisszobai falra? A fotótapéták reneszánszukat élik, és ha most még idegenkedsz is a gondolattól, összeállításunk végére érve garantáltan átértékeled a szerepüket!

A minimálhoz is illik Kép forrása: degournay.com

Először is gyorsan le kell szögeznünk: az egész falas poszterek nem feltétlenül csak a vintage vagy barokkos dizájnba illenek bele.

Ahogy ezen a képen is látszik, egy visszafogottabb, átgondolt, a környezetbe jól illő poszter akár a modern vagy minimál stílusú lakberendezéshez is illik, egy kicsit bájosabbá, játékosabbá, otthonosabbá teszi azt, miközben nem veszi el a modern eleganciát.

Ezt a virágzó cseresznyefát persze akár fel is festheted a falra, de ha kevésbé vagy ügyes kezű, akkor a poszter is ugyanolyan stílusos megoldás.

Színt hoz a lakásba Kép forrása: homemydesign.com

Különösen, ha pici a lakásod, fontos, hogy óvatosan bánj a színekkel.

Ha a bútorok világosak, és a falakat sem szeretnéd rikító színekkel lefesteni, akkor is érdemes elgondolkodni rajta, hogy egy kis színt vigyél a szobába.

Ez az apró mintás, tarka természetet idéző, mégsem tolakodó tapéta például tökéletes választás lenne egy dolgozósarokba, ahol nem árt, ha van valami, ami ad egy kis inspirációt a munkához