5+1 pénztárcabarát otthoni dekor tipp, amit azonnal ki akarsz majd próbálni

Stumpf Bea
Írta: ,
5+1 pénztárcabarát otthoni dekor tipp, amit azonnal ki akarsz majd próbálni

Költözés vagy lakásvásárlás után nem mindig jut pénz a dekorációra, hiszen ezek az apróságok nélkülözhetőségük miatt legtöbbször a prioritási lista legvégén kullognak. De azt ugye tudod, hogy az igazi otthon hangulatot nem a nagybútorok, hanem a kiegészítők és dekor elemek adják meg? Ha nem szeretnél hónapokat várni a beszerzésükkel, akkor olcsóbban is megúszhatod a szépítkezést, csak kövesd ezeket a trükköket!

Gondold át!

Először inspirálódj az interneten vagy a boltokban, és döntsd el, hogy milyen stílusban szeretnéd dekorálni a lakásod. A vintage stílus tetszik, a természetes anyagokat szereted, funkcionális dekorációt szeretnél vagy a minimalista design illik hozzád?

Ha megvan a stílus, és az a néhány fő szín, amivel dekorálnál, akkor nézd át a különböző helyiségeket a lakásban, és írj egy listát, hogy mit hova tennél. Írd fel a szükséges méreteket, számold ki a költségkeretet, és csak ezek után kezdj el aktívan nézelődni!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Használd fel újra!

Nem csak okos, de trendi megoldás is, ha régi felújított bútorokkal vagy dekorációval dobod fel a lakásod. Ha olcsón szeretnél egy-egy izgalmas bútordarabot, gyertyatartót, képkeretet vagy tükröt beszerezni, akkor először érdemes szétnézni a nagyinál, a rokonok nem használt bútorai között vagy a pincében.

Ha megvan a kiválasztott darab, akkor akár te is fel tudod újítani vagy az ízlésedre tudod szabni egy kis festékkel, de ha nagyobb alakításokat kell végezni, akkor akár szakemberhez is fordulhatsz. 

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Fókuszban

Egy bevált módszer, amivel nyugodtan aludhatsz a megfázás alatt

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!