5+1 pénztárcabarát lakásdekor tipp, amit azonnal ki akarsz majd próbálni

Stumpf Bea
Írta: ,

Költözés vagy lakásvásárlás után nem mindig jut pénz a dekorációra, hiszen ezek az apróságok nélkülözhetőségük miatt legtöbbször a prioritási lista legvégén kullognak. De azt ugye tudod, hogy az igazi otthon hangulatot nem a nagybútorok, hanem a kiegészítők és dekor elemek adják meg? Ha nem szeretnél hónapokat várni a beszerzésükkel, akkor olcsóbban is megúszhatod a szépítkezést, csak kövesd ezeket a trükköket!

Gondold át!

Először inspirálódj az interneten vagy a boltokban, és döntsd el, hogy milyen stílusban szeretnéd dekorálni a lakásod. A vintage stílus tetszik, a természetes anyagokat szereted, funkcionális dekorációt szeretnél vagy a minimalista design illik hozzád?

Ha megvan a stílus, és az a néhány fő szín, amivel dekorálnál, akkor nézd át a különböző helyiségeket a lakásban, és írj egy listát, hogy mit hova tennél. Írd fel a szükséges méreteket, számold ki a költségkeretet, és csak ezek után kezdj el aktívan nézelődni!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Olcsó alapanyagok

Nem kell elsőre a boltok kínálatából szemezgetni, hiszen szuper megoldás, ha te készítesz dekorációt a lakásodba. Ne ijedj meg, ezek olyan ötletek, amikhez nem kell óriási kézügyesség, elég, ha szedsz néhány ágat a kertből, és azokat díszíted fel vagy papírból készítesz különböző dekorációs elemeket.

Hidd el, egy-két ilyen apróság is nagyon otthonossá teszi a lakásod, és ha ügyes vagy, nem is kerül semmibe, csak egy kis időt és energiát kellett ráfordítanod.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4