8 tipp a pénztárcabarát gyerekszoba dekorációhoz

Fischer Anna
Írta: ,
8 tipp a pénztárcabarát gyerekszoba dekorációhoz

Ha gyermek érkezik a családba, vagy épp költözik a család és ezért a gyerekek új szobát kapnak, mindig felvetődik a kérdés, hogy hogyan rendezzük be szépen, de gazdaságosan.

Képek

Egyszerűen csak fogjunk meg néhány rég elolvasott gyerekújságot vagy magazint és vágjunk ki belőle néhány képet, amelyik a gyerek kedvenc mesefiguráját ábrázolja. Tegyük ezeket színes keretbe, és helyezzük fel a falra.

Ha igazán egyediek szeretnénk lenni, akkor szerezzünk be festetlen képkeretet és fessük be olyanra, amilyenre csak akarjuk. Ha gyerekünket érdekli és már van annyi idős, hogy tudjon segíteni, akkor csináljuk közösen.

Mindannyiunknak többet fog jelenteni így egy közösen megcsinált kép a gyerekszoba falán.  

Falmatricák
Az egyik legmutatósabb dekorációs lehetőség. Ezek a bárhova felhelyezhető díszítések bármikor cserélhetőek, így követik a gyerek érdeklődését és növekedését is.
 
Ha levesszük őket, a fal nem sérül meg, semmilyen nyomot nem hagy. Vehetünk például azonos mintákat vagy figurákat és tehetjük őket akár a bútorokra is.
 
Ezzel azt a hatást érjük el, hogy egységes képe lesz a szobának. Rengeteg témában, színben, mintában és méretben kaphatóak, így könnyen választhatunk belőlük ízlésünk szerint.
 
Gyermekünket kérdezzük meg, hogy hova melyiket szeretné, és hagyjuk, hogy az ő véleménye is érvényesülhessen. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba