Pénztárcabarát és egyedi – DIY füzetborítók, amiket közösen is elkészíthettek

Zabolai Margit
Írta: ,

Valószínűleg elég kevés olyan gyerek van most az országban, aki ne borulna ki, ha meghallja, hogy közeleg a suli. És valószínűleg kevés olyan szülő van, aki ne szívná a fogát a tankönyvek, a füzetek és az egyéb apróságok ára miatt. Van egy ötletünk, amivel mindenkinek jobb lesz egy kicsit!

Miért jó az egyedi füzetborító? Kép forrása: urbanoutfitters.com

A füzetek vagy tankönyvek külön borítás nélkül gyorsan elhasználódnak, de a mintás csomagolópapírok ára néha komolyan horribilis. Vehetsz azonban sima, egyszerű, barna csomagolópapírt is, amit aztán a gyerek kedvére dekorálhat: fillérekből megúszod, ugyanolyan tartós, és azzal sem lesz gondod, hogy mivel foglald le a csemetéd a nyár utolsó hetében.

Ráadásul, ha maga díszíti a borítókat a saját ízlése szerint, az nem csak a kreativitását fejleszti, de abban is segít, hogy ne legyen teljesen rosszul a lurkó, ha kezébe kerülnek az iskola cuccai.

Kollázs képes újságokból Kép forrása: crafthubs.com

A sima papírral borított füzetekre egyedi kollázst is készíthettek újságokból kivágott képekkel.

Én annak idején reklámújságokból, szórólapokból kivágott betűkkel, graffiti stílusban írtam fel a kedvenc idézeteimet a könyvekre, füzetekre.

Egy hétig szerintem biztosan elszöszöltem velük, cserébe viszont én voltam a legmenőbb hetedikes – a tanáraim és az osztálytársaim is csodájára jártak a füzeteimnek, én pedig egész tanévben imádtam őket.