Az otthonunk színeinek 7 kevésbé ismert jelentése

Zabolai Margit
Írta: ,
Az otthonunk színeinek 7 kevésbé ismert jelentése

Kép forrása: pinterest.com

A bennünket körülvevő színek hatással vannak ránk: vannak, akik szerint egyenesen gyógyító hatással bírnak, de az biztos, hogy befolyásolják a hangulatunkat, így a cselekedeteinket is, sőt még azt is, hogyan érzékelünk bizonyos ízeket. Nem árt tehát, ha tisztában vagy a színek néhány alapvető hatásával, mielőtt nekiállsz festeni a falakat.

A sötét árnyalatok, mint például a mélyebb piros, a lila, a sötétkék vagy a sötétzöld kontrasztos és akár komor hatást is kelthetnek, de a megfelelő helyen és a megfelelő kiegészítőkkel otthonos, komfortos hatást ébresztenek benned.

Ha ilyen hatást szeretnél elérni, nyugodtan válassz a sötétebb színek közül a hálószobádba vagy a fürdőszobádba – még annak az ősi szabálynak sem kell visszatartania, hogy kis helyiségekben nem szabad sötét színeket alkalmazni, a barnás, csokoládés árnyalatok például a lakberendezők szerint az apró szobákban is jól mutatnak, mert meleg, kuckós érzetet keltenek.

0

A piros képes energetizálni, felpörgetni és a kreativitást is előhívja a szemlélőből, ugyanakkor ingerlékenyebbé, ellenségessé is tehet, így nem jó választás például a gyerekszoba falait ilyen színűre festeni.

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen hatással lenne egy helyiség hangulatára a piros, akkor egy egész fal lefestése helyett próbáld meg inkább kiegészítőkön alkalmazni, valamilyen semleges háttér előtt.