Az otthonod színeinek 7 kevésbé ismert jelentése

Zabolai Margit
Írta: ,
Az otthonod színeinek 7 kevésbé ismert jelentése

Kép forrása: pinterest.com

A bennünket körülvevő színek hatással vannak ránk: vannak, akik szerint egyenesen gyógyító hatással bírnak, de az biztos, hogy befolyásolják a hangulatunkat, így a cselekedeteinket is, sőt még azt is, hogyan érzékelünk bizonyos ízeket. Nem árt tehát, ha tisztában vagy a színek néhány alapvető hatásával, mielőtt nekiállsz festeni a falakat.

Az erőteljes színek, mint például a sárga, a narancs, vagy a kék és a zöld vibráló árnyalatai uralják a teret, és azonnal hatással lesznek arra is, aki egy ilyen színű szobába belép.

Barátságos, vidám színek, amelyek beszélgetésre sarkallnak, ezért jó választás lehet egy ilyen árnyalat a konyhába, az előszobába, vagy azokba a helyiségekbe, ahol vendégeket fogadsz.

A sötét árnyalatok, mint például a mélyebb piros, a lila, a sötétkék vagy a sötétzöld kontrasztos és akár komor hatást is kelthetnek, de a megfelelő helyen és a megfelelő kiegészítőkkel otthonos, komfortos hatást ébresztenek benned.

Ha ilyen hatást szeretnél elérni, nyugodtan válassz a sötétebb színek közül a hálószobádba vagy a fürdőszobádba – még annak az ősi szabálynak sem kell visszatartania, hogy kis helyiségekben nem szabad sötét színeket alkalmazni, a barnás, csokoládés árnyalatok például a lakberendezők szerint az apró szobákban is jól mutatnak, mert meleg, kuckós érzetet keltenek.