Vágjatok bele bátran! Szobafestés házilag, lépésről-lépésre

Vágjatok bele bátran! Szobafestés házilag, lépésről-lépésre

Címlap / Otthon / Dekor / Vágjatok bele bátran! Szobafestés házilag, lépésről-lépésre

Ha szeretnénk újrafesteni a szobát, de nem akarunk ehhez mesterembert fogadni, akkor nem árt egy kicsit utánanézni, hogy hogyan is kell csinálni az ilyesmit. Íme egy kis segítség, hogy a dolgok ne csússzanak ki a kezünkből.

Előkészületek

Első körben érdemes mindent kipakolni a szobából, ha erre nincsen lehetőség, akkor húzzunk mindent középre. Lehetőleg minél kisebb helyet foglaljanak az összetolt bútorok, hiszen útban lesznek.

Kellő mennyiségű takarófóliával fedjük be a középre tuszkolt dolgokat, nehogy festékesek legyenek. Ha a padló anyaga érzékeny, és nem szeretnénk, ha baja esne, akkor azt is érdemes lefedni egy adag fóliával.

Bolt

Hogy mégis mire lesz szükségünk a festéshez? Amint azt már említettük, takarófóliára mindenképpen. Ezen kívül elengedhetetlen a festék, valamint azok az eszközök, melyekkel felvisszük az anyagot a falra.

Hengerből legalább kettőt érdemes venni, így a párunk, vagy a barátok is segíthetnek, valamint nem árt legalább egy, jó minőségű ecset.

Szobafestő eszközök
istockphoto

A fal

Még mielőtt nekikezdenénk a munkának, a falat elő kell készíteni. Sajnos, ez sok esetben tovább tart, és megerőltetőbb, mint maga a festés. Először is el kell távolítani a felületet addig fedő anyagot.

Ha tapéta, akkor vizezzük be, és spaklival kaparjuk le, ha festék, akkor csiszolópapírt elő, és kezdjünk neki a dörzsölésnek (tipp: egy munkavédelmi szemüveg és egy szájmaszk jól jöhet ilyenkor, hogy megóvjuk magunkat a portól). A tisztítást végezzük alaposan, különben a későbbi szín foltos lehet.

Glettelés és előkészítés

Amennyiben a falon sérülések és egyenetlenségek vannak, azt ki kell javítani. A boltban vásároljunk ehhez glettet, és a csomagoláson feltüntetett módon keverjük ki. Ezután óvatosan, egyenletesen vigyük fel a sérülésekre a glettvas segítségével, és simítsuk egyenesre.

Ha azt a fal megkívánja, akkor gombásodás ellen kezelni kell. Ezt az anyagok is hengerrel, vagy ecsettel tudjuk felvinni a felületre.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»