5+1 egyedi otthondekorációs ötlet – kevés pénzből

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5+1 egyedi otthondekorációs ötlet – kevés pénzből

Rengetegen szenvednek, mert otthonos lakásra vágynak, de anyagilag nem igazán engedhetnek meg maguknak nagy beruházásokat. Tény, hogy spórolás közben sok idő kell, mire mindennek a végére érsz, de néhány praktikával rengeteget javíthatsz a helyzeten.

Hogyan dekorálj a konyhában?

A legolcsóbb megoldás, ha a már meglévő és használatos tárgyaiddal dekorálsz. Ha komplett készletet vásároltál a fakanalakból, akkor azokat a dobozukba állítva máris használhatod díszként, legfeljebb tegyél rá egy textil masnit.

Apró fogantyúk segítségével a vidám bögrék díszíthetik a falat, de a fűszerszórók is nagyon látványosak tudnak lenni.

Az asztal közepére, egy szép tálcára kerülhet mindig a friss sütemény, illetve a fűszernövények díszítő erejéről sem szabad megfeledkezned.

Szőnyeg- és függönykérdés

Persze ezen is lehet spórolni, de példának okáért egy új szőnyeg olyan változásokat tud hozni egy szobába, amit nem lehet másként pótolni. Érdemes figyelni az akciókat, mert sokszor nagyon jó négyzetméter árakért kínálják a minőségi szőnyegeket, ekkor célszerű lecsapni a választott darabra.

Ezen felül a függönyök azok, amik sokat dobnak a helyiség hangulatán. Ha spórolnod kell, válassz díszcsíkokat, tehát csak kb. egy méter széles anyagdarabokat vásárolj, amit azt szegj be. Egy párszáz forintos függönycsipesszel még különösebbé teheted a végeredményt.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató