Ötletes DIY megoldások, ha nincs elég hely egy ajtónak

Zabolai Margit
Írta: ,
Ötletes DIY megoldások, ha nincs elég hely egy ajtónak

Kép forrása: flauminc.com

Amikor egy szobát berendezünk, elképzeljük a színeket, anyagokat, bútorokat, sokszor a valóság keresztülhúzza a számításainkat – mert egy ajtónak bizony holttér kell. Ha a hely szűkös, az ajtó viszont nélkülözhetetlen, érdemes fontólóra venni az alábbi lehetőségeket!

A csúf, műanyag harmónikaajtók kétségtelenül olcsó megoldást jelentenek, de ha nem tudsz megbarátkozni velük, akkor sem kell feltétlenül olyan mélyen a pénztárcádba nyúlnod, csak némi utánajárásra lesz szükséged.

Egy tolóajtó szerkezetét egy ügyes lakatossal, de akár asztalossal is elkészíttetheted, maga az ajtó pedig lehet egészen egyedi is.

Járd a használt cikk piacokat, keress érdekes anyagokat.

Egy régi asztallap, egy pajta ajtaja, vagy akár egy polgári lakás nyílászárója is lehet a hálószobaajtód.

Lehet, hogy nem lesz olyan egyszerű megtalálni a tökéletes méretet és stílust, de ha sikerül, aránylag olcsón lehet az otthonodhoz illő, nagyon egyedi nyílászáród.

A több szárnyas, összehajtható ajtók remek megoldást jelenthetnek az olyan helyekre, ahol a megszokottnál nagyobb nyílászárót kell eltakarni, de nem akarsz értékes felületet veszíteni a duplaszárnyas ajtók holtterével.

Például, ha a konyhádban van egy kis beugró, akkor ilyen, egymásba hajtható ajtólapokkal leválaszthatsz magadnak egy kis mosósarkot, ahol nem lesznek szem előtt a háztartási gépek.

Engedd szabadjára a fantáziádat, kend le például az ajtók külső felét mágneses, vagy táblafestékkel, és kívülről akár menő üzenőfalnak is tűnhet az, ami a mosókonyhádat rejti maga mögött!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!