Ötletes DIY megoldások, ha nincs elég hely az ajtónak

Zabolai Margit
Írta: ,
Ötletes DIY megoldások, ha nincs elég hely az ajtónak

Kép forrása: flauminc.com

Amikor egy szobát berendezünk, elképzeljük a színeket, anyagokat, bútorokat, sokszor a valóság keresztülhúzza a számításainkat – mert egy ajtónak bizony holttér kell. Ha a hely szűkös, az ajtó viszont nélkülözhetetlen, érdemes fontólóra venni az alábbi lehetőségeket!

Ha két helyiséget készülsz elválasztani egymástól, és ehhez gipszkarton falat használsz, akkor már a tervezésnél érdemes előre gondolkodni, és kihasználni a lehetőséget, ami a kezedbe került.

Ezeknél a falaknál egyszerűen megoldható, hogy a tolóajtó belecsússzon a fal üregébe, így akár gyönyörű üvegajtó is választhatja el a két helyiséget, vagy el is rejtheted teljesen az ajtókat a fal mélyedésébe, ahol egyáltalán nincsenek szem előtt.

Ha már késő ahhoz, hogy a falba rejtsd, de mégis olyan ajtót szeretnél, ami eltűnik valahová, és nem lesz útban, akkor érdemes átgondolni, hogy tudod-e úgy mozgatni a bútorokat, berendezési tárgyakat, hogy néhány centiméter helyet hagyj csak köztük és a fal között.

Egy ügyesen megválasztott tolóajtót ide éppen el lehet rejteni, ezért érdemes ebben a megoldásban is gondolkodni, ha kevés a hely.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra