Őszi balkon trend: felejtsd el idén a sárgát! Mutatunk jobbat!

Írta: ,

Ha a terasz őszi dekorálása kerül szóba, tízből kilenc kreatív lakástulajdonosnak a narancssárga tökök, dísztökök és a citromsárga krizantémok jutnak eszébe. Kétségtelen, hogy ezek az ősz szemkápráztató színei, a fák is sárgába öltöznek, a lehulló falevelek, de még a halloween is a narancssárga színvilággal azonosítható. Most azonban kitörünk egy kicsit a komfortzónából és mutatunk valamit, ami vidám, pihentető, őszi, de semmiképpen sem sárga.

Szelíd és megnyugtat: a lila árnyalatok varázsa

1/5 Szelíd és megnyugtat: a lila árnyalatok varázsa

Ha az ősz eleji hetekben valaki a Tiszántúlon jár, ellátogat a hevesi füves pusztákra vagy a jászságba, érdemes megállni két település között egy kis mellékúton és besétálni a mező közepére egy nagy csokor sóvirágért.

Vázába helyezve évekig csodás látványt nyújt. Színei a sötét lilától a világos kékig váltakoznak.

A lila díszkáposzta, az árvácska, a szárított levendula, a krizantém is üde foltjai lehetnek az őszi balkon dekorációnak.

Egy puha, meleg, színben harmonizáló pokróc elkél már az hűvösödő estéken, a terasz pedig ideális helyszíne lehet egy vörös boros beszélgetésnek, néhány fürt othellot csipegetve.

 

Bátraké a vörös balkon

2/5 Bátraké a vörös balkon

A vörös árnyalatok viszonylag ritkák a természetben. Ősszel azonban többszörösére nő a piros aránya, megjelenik a csipkebogyó színében, sok díszfa őszül vörösen és az almák is élénken piroslanak még a fák ágain.

Ilyenkor érdemes a megkopott fa bútorokat még átfesteni a tél előtt. Nem kell szégyenlősködni, hamarosan úgyis minden szürke lesz és ködös, a piros különösen jól fog esni a szemnek.

Ha tovább szeretnénk fokozni a melegség érzését, díszíthetjük a legkedveltebb szabadtéri pihenőhelyünket piros papírlampionokkal, gyertyákkal.

Továbbá szinten bármilyen, a teraszon használt vörös tárgy tökéletes kiegészítőnek számít, ilyen egy locsolókanna, virágcserepek, díszpárnák.

Csak semmi feltűnés

3/5 Csak semmi feltűnés

Ha olyan szerencsés helyen van az otthonunk, ahol ősszel, a növények természetes színe miatt egyébként is gazdag a színvilág, díszíthetjük a teraszt fehér tárgyakkal is.

Kell hozzá egy kis tervezés, a tél beköszöntével ugyanis könnyen rideggé válhat a terasz színek nélkül.

A cserjék közül a törpe fehér hóbogyó kifejezetten az őszi hónapokban fordul termőre, aprócska, hófehér bogyói százszámra gyülekeznek az ágakon.

Geometriai minták a balkonon

4/5 Geometriai minták a balkonon

A lakberendezők egyik kedvenc munkaterülete a geometrikus mintákkal történő játszadozás. Nem muszáj, hogy a csíkok és a sokszögek a falak között maradjanak, bátran kihozhatod őket a balkonra is.

Megjelenhetnek a párnákon, takarókon, szőnyegeken, felbukkanhatnak virágtartók, mécsesek formájában.

Ha szereted a hosszútávú megoldásokat, akkor a teraszt különleges kültéri burkolatokkal is dekorálhatod.

Néhány kiegészítőt ráadásul saját kezűleg is elkészíthetsz.

 

Éld ki kreativitásod a teraszon!

5/5 Éld ki kreativitásod a teraszon!

A balkon díszítés őszi lehetőségei határtalanok. Az inspiráló környezet azonnal beindítja az ember fantáziáját. Az őszi cserepes virágokat kaspó helyett egy kifaragott sütőtökbe is teheted.

A száraz kukorica, a dísztökök, a gesztenye, a szalma és a színes falevelek csodás alapanyagok lehetnek egy kis kézműveskedéshez. A legolcsóbb eszközökkel is nagyot alkothatsz. Ősszel és télen igazi kincs a balkon.

A dermesztő hidegben is kibír az ember néhány percet, vastag pokrócba takarózva, miközben kortyolgat egy csésze forró teát.

Igazi feltöltődés, felér egy relaxálással, főleg ha minden értékes négyzetmétert a saját igényeinkre szabunk.

Legyen az terasz, balkon vagy loggia, lakás méretű vagy csak egy aprócska kis fészek, egyszerre lehet partik helyszíne vagy az elvonulás meghitt kis szigete.