Őszi balkon trend: felejtsd el idén a sárgát! Mutatunk jobbat!

Göcző Nóra
Írta: ,

Ha a terasz őszi dekorálása kerül szóba, tízből kilenc kreatív lakástulajdonosnak a narancssárga tökök, dísztökök és a citromsárga krizantémok jutnak eszébe. Kétségtelen, hogy ezek az ősz szemkápráztató színei, a fák is sárgába öltöznek, a lehulló falevelek, de még a halloween is a narancssárga színvilággal azonosítható. Most azonban kitörünk egy kicsit a komfortzónából és mutatunk valamit, ami vidám, pihentető, őszi, de semmiképpen sem sárga.

Szelíd és megnyugtat: a lila árnyalatok varázsa

Ha az ősz eleji hetekben valaki a Tiszántúlon jár, ellátogat a hevesi füves pusztákra vagy a jászságba, érdemes megállni két település között egy kis mellékúton és besétálni a mező közepére egy nagy csokor sóvirágért.

Vázába helyezve évekig csodás látványt nyújt. Színei a sötét lilától a világos kékig váltakoznak.

A lila díszkáposzta, az árvácska, a szárított levendula, a krizantém is üde foltjai lehetnek az őszi balkon dekorációnak.

Egy puha, meleg, színben harmonizáló pokróc elkél már az hűvösödő estéken, a terasz pedig ideális helyszíne lehet egy vörös boros beszélgetésnek, néhány fürt othellot csipegetve.

 

Bátraké a vörös balkon

A vörös árnyalatok viszonylag ritkák a természetben. Ősszel azonban többszörösére nő a piros aránya, megjelenik a csipkebogyó színében, sok díszfa őszül vörösen és az almák is élénken piroslanak még a fák ágain.

Ilyenkor érdemes a megkopott fa bútorokat még átfesteni a tél előtt. Nem kell szégyenlősködni, hamarosan úgyis minden szürke lesz és ködös, a piros különösen jól fog esni a szemnek.

Ha tovább szeretnénk fokozni a melegség érzését, díszíthetjük a legkedveltebb szabadtéri pihenőhelyünket piros papírlampionokkal, gyertyákkal.

Továbbá szinten bármilyen, a teraszon használt vörös tárgy tökéletes kiegészítőnek számít, ilyen egy locsolókanna, virágcserepek, díszpárnák.