Az idei ősz legjobb lakberendezési trendjei

Szőke Angéla
Írta: ,
Az idei ősz legjobb lakberendezési trendjei

Kép forrása: unsplash

Most, hogy befordultunk az év második felébe, már tisztábban látjuk, mely lakberendezési trendek futottak be igazán idén. Az ősz gyönyörű évszak és 2019-ben a maximalizmus irányvonala jelenik meg az élénk színekben, merész mintákban és különleges formákban. Az otthonok szebbé és élettel telivé válnak ezektől a dekorációs elemektől.

Az online lakberendezési oldalak rendelési adatai szerint ezek lesznek az ősz legkedveltebb lakberendezési trendjei.

Stílusos batikolás

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Tinikorában mindenki batikolt magának pólót, ki több, ki kevesebb sikerrel. Akkoriban senki sem gondolta volna, hogy ez a technika utat talál majd magának a lakberendezésben is 2019-ben, ráadásul nem a hippi kommunák ágytakarójaként. Ez a hetvenes évekbeli trend ugyanis idén megkerülhetetlenné vált és egyre több stílusos otthonban tűnik fel különböző lakástextileken, sőt, falakon is.

Absztrakt minták

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A Terrazzo az a padlózat, amikor gránit és márvány apró darabkáit keverik betonba, majd az egészet fényesre csiszolják. Ezek a szabálytalan, jópofa minták ihlették azt a trendet, hogy ezeket a formákat a falakra is felvigyük, azonban vidám, élénk színekben. Minden unalmas fehér falat feldobnak ezek a tarka, absztrakt alakzatok, amiket saját magunk is könnyen elkészíthetünk.

Sivatagi show

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A Délnyugati, azaz Southwestern lakberendezési stílus az idei év egyik nagy visszatérője, ami nem csoda, hiszen ki tudna ellenállni a határozott, izgalmas mintáknak, a szúrósan bájos, zöldellő kaktuszoknak, elegáns trófeáknak és markáns, meleg színvilágnak? A Safari trendnek végleg leáldozott és Afrika helyett mindenki Amerika vadregényes sivatagi hangulatát szeretné bevinni az otthonába.

Tapéta, de nem a falon

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Felejtsük el a hosszadalmas és nehézkes tapéta felhordást, amikor a fejünk búbjáig ragasztósak vagyunk és a fejünkre gurulnak az elcsúszott tekercsek. Ma már rengeteg féle öntapadós tapétát, vagy másnéven tapadós fóliát ehet kapni, amit könnyű bármilyen felületre felvinni és ha meguntuk, eltávolítani. Bútorokat, polcokat is bevonhatunk fele, sőt, a konyhaszekrények közötti csempe felfrissítésére is kiválóan alkalmas.

Állatminták

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ez a trend tulajdonképpen sosem megy ki igazán a divatból, csak egy kicsit elhalványul egy időre, hogy aztán teljes erővel térhessen vissza. Az zebra- párduc és tigrisminta, illetve a tehén- vagy kígyóbőr mind a divatban, mind a lakberendezésben igazi dizájn-állócsillag. Népszerűsége nem meglepő, hiszen megfelelő színvilágban a legtöbb stílusba beépíthető és csak arra kell vigyázni, hogy ne essünk túlzásba, túlhalmozva ugyanis kicsit sok lehet.

Kristálytisztán

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Manapság minden külföldi sztár különböző ásványokat tart otthonában hogy a szépséges köveknek tulajdonított varázserő segítse őket a döntéshozásban, alvásban, vagy akár a szerelemben. Nos, akár hiszünk ebben, akár nem, abban mindenki egyetért, hogy ezek a csillogó szépségek minden enteriőrnek jól állnak. A kristályok már nemcsak önmagukban hivatottak lakásunkat díszíteni, hanem használati tárgyakként, vagy bútorok szerves részeként ékesítik otthonunkat. Használatukkal szinte felékszerezzük az enteriőrt!

Megtollasodva

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A szép madártollak felhasználási területe szinte végtelen, hiszen annyiféle formában, színben és méretben léteznek, hogy gyakorlatilag bármilyen lakberendezési stílusban megállja a helyét egy tollas dekoráció. Szerencsére már túljutottunk azon, hogy páva- vagy trucctollakat dobunk egy vázába és kész az asztaldísz, és ehelyett elegáns és kreatív dekorációs megoldásokban fedezzük fel a tollak csáberejét. Talán azért, mert tudat alatt a repülés jut eszünkbe róla? Ki tudja, mindenesetre imádjuk.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv