Olcsóból egyedit? Íme a legtutibb IKEA-hackek, melyeket te is meg tudsz csinálni

Boros Mariann
Írta: ,

Az Ikeában rengeteg ötletes és praktikus bútordarab vár, melyeknek ára azonban sokszor elég borsos. Az egyedi megoldásokról szerencsére akkor sem kell lemondanod, ha nem akarsz mélyen a tárcádba nyúlni, hiszen egy kis kreativitással a svéd áruház olcsóbb darabjaiból is ki lehet hozni a maximumot. Megmutatjuk a legjobb Ikea-hackeket!

Sablonos fiókosból cuki éjjeli Kép forrása: cleverlysimple.com

A legegyszerűbb – és az egyik legolcsóbb – három fiókos komódot sokféleképp lehet variálni, noha akkor is remekül mutat, ha nem nyúlsz hozzá a nyers fához. De ha igazán egyedi bútordarabra vágysz, akkor sincs bonyolult dolgod. Amennyiben ilyen cuki kis éjjelit szeretnél, vedd ki a legfelső fiókot, és egy falapot szögelj a második fiók fölé. Ha kitaláltad a komód színét, válassz egy hozzá illő tapétát, és kezdődhet a festés-ragasztás. Ehhez húzd ki a megmaradt két fiókot, és egyenként mázold le őket, valamint a komód vázát is, majd ha megszáradt, a kiszabott tapétát a legfelső polc helyére, a nyitott részre ragaszd a komód hátlapjához. Az egyszerű gombfogantyúk helyére jó választás a nagyobb, ovális alakú fém fogantyú, az Ikeában nem csak az alapanyagot, a hackeléshez használatos kiegészítőket is be tudod szerezni.

Egyszerű polcból a felhők közé Kép forrása: cutediyprojects.com

A gyerekszoba kiváló színtere a kreativitás kibontakozásának, ez esetben pedig jóformán nem is kell barkácsolnod, és még az sem baj, ha nem vagy egy Picasso – néhány egyszerű polcot biztosan le tudsz festeni egyszínű fehérre.

Persze a polcok a körülöttük lévő felhőktől igazán izgalmasak, melyeknek a körvonalait érdemes előre megrajzolnod egy vékonyabb ecsettel, ha pedig nem bízol magadban, tölts le egy sablont, nyomtasd ki, és azzal rajzold meg a felhőt.

Ha esetleg fehér a fal, fesd a polcot és a felhőket is halványkékre - persze ha egy hercegnő anyukája vagy, akkor a rózsaszín is számításba jöhet, úgy is remekül mutat majd.