Olcsóból egyedit? Íme a legtutibb IKEA-hackek, melyeket te is meg tudsz csinálni

Boros Mariann
Írta: ,
Olcsóból egyedit? Íme a legtutibb IKEA-hackek, melyeket te is meg tudsz csinálni

Az Ikeában rengeteg ötletes és praktikus bútordarab vár, melyeknek ára azonban sokszor elég borsos. Az egyedi megoldásokról szerencsére akkor sem kell lemondanod, ha nem akarsz mélyen a tárcádba nyúlni, hiszen egy kis kreativitással a svéd áruház olcsóbb darabjaiból is ki lehet hozni a maximumot. Megmutatjuk a legjobb Ikea-hackeket!

Sablonos fiókosból cuki éjjeli Kép forrása: cleverlysimple.com

A legegyszerűbb – és az egyik legolcsóbb – három fiókos komódot sokféleképp lehet variálni, noha akkor is remekül mutat, ha nem nyúlsz hozzá a nyers fához. De ha igazán egyedi bútordarabra vágysz, akkor sincs bonyolult dolgod. Amennyiben ilyen cuki kis éjjelit szeretnél, vedd ki a legfelső fiókot, és egy falapot szögelj a második fiók fölé. Ha kitaláltad a komód színét, válassz egy hozzá illő tapétát, és kezdődhet a festés-ragasztás. Ehhez húzd ki a megmaradt két fiókot, és egyenként mázold le őket, valamint a komód vázát is, majd ha megszáradt, a kiszabott tapétát a legfelső polc helyére, a nyitott részre ragaszd a komód hátlapjához. Az egyszerű gombfogantyúk helyére jó választás a nagyobb, ovális alakú fém fogantyú, az Ikeában nem csak az alapanyagot, a hackeléshez használatos kiegészítőket is be tudod szerezni.

Egyszerű polcból a felhők közé Kép forrása: cutediyprojects.com

A gyerekszoba kiváló színtere a kreativitás kibontakozásának, ez esetben pedig jóformán nem is kell barkácsolnod, és még az sem baj, ha nem vagy egy Picasso – néhány egyszerű polcot biztosan le tudsz festeni egyszínű fehérre.

Persze a polcok a körülöttük lévő felhőktől igazán izgalmasak, melyeknek a körvonalait érdemes előre megrajzolnod egy vékonyabb ecsettel, ha pedig nem bízol magadban, tölts le egy sablont, nyomtasd ki, és azzal rajzold meg a felhőt.

Ha esetleg fehér a fal, fesd a polcot és a felhőket is halványkékre - persze ha egy hercegnő anyukája vagy, akkor a rózsaszín is számításba jöhet, úgy is remekül mutat majd.