Olcsóbbnak hat az otthonod, ha ekként rendezed be – 5 értéknövelő változtatás

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Olcsóbbnak hat az otthonod, ha ekként rendezed be – 5 értéknövelő változtatás

Kép forrása: unsplash

Míg néhány praktikus változtatással úgy tűnhet drágábbnak az otthonod, hogy alig költöttél rá, addig akadnak olyan dolgok, amik azonnal lehúzzák a lakásod értékét. Szerencsére ezek többségén nem is olyan nehéz változtatni, időnként tényleg csak a látásmódunkat, hozzáállásunkat kell egy kicsit megreformálni. De vajon mik azok az általános, gyakran jelentkező hibák, amik sokat ronthatnak a lakások értékén?

Sajnos egy időben nagyon jellemző módon használtuk lakberendezési tárgyakként a sötét bútorokat – beleértve a beépített szekrényeket és konyhákat.

Ezek ugyan kétségtelenül praktikusak és kevésbé igényesek, nagyon ódon hatást keltenek, főleg a világos alapon.

Márpedig régen alapszabály volt, hogy ha sötét a bútor, akkor legalább a világos fal nagyítsa a teret… Nos, ha valami, akkor a sötét bútorokkal teletömött helyiség alaposan lehangoló és olcsó hatást kelt, ezért érdemes gyorsan megszabadulni tőle.

Nem muszáj egyből komplett felújításban gondolkoznod, sokszor már a festés, részleges felújítás is teljesen más hangulatot varázsol az otthonodba.

A bézses, barnás színek még mindig nagyon népszerűek a lakberendezés során, pedig jelenleg nem kifejezetten divatosak.

Igaz ugyanakkor, hogy a legtöbben nem a trendek hatására váltogatjuk otthonunk színeit, azonban az unalmas és lapos bézstől érdemes minél előbb megszabadulni.

Ezek az árnyalatok tipikusan retró és fantáziátlan hatást keltenek, ennélfogva olcsóbbnak mutatják az otthonodat.

Ha nem akarsz sokat költeni, akkor is van megoldás: a modern bútorok, a háromdimenziós (hatású) faldekorációk, az izgalmas kiegészítők, valamint a színek az összes helyiséget újjá varázsolják.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba