4 olcsó trükk, amellyel luxus hatást csempészhetsz a lakásodba

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
4 olcsó trükk, amellyel luxus hatást csempészhetsz a lakásodba

Kép forrása: taylor-interiors.com

Luxus és pompa sajnos csak kevesek kiváltsága, de a luxus hangulatát nyugodtan elérhetjük, bármilyen aprócska lakásban is lakunk. Igen, a méret bizony sokat számít, hiszen a pompa, a luxus csak nagy terekben tudja megmutatni magát – ki hallott már 28 négyzetméteres palotáról? Ha viszont nagy a lakásod, akkor sokkal könnyebb dolgod van, de több figyelmet is igényel a luxus hatás kialakítása. Nézzünk pár megfontolandó ötletet.

A fényűzés a fénnyel kezdődik Kép forrása: bloglovin.com

Minden, ami sötét, máris kevésbé képes a csillogásra, a tisztaság érzetének keltésére. Ami luxus, az csillog, az ragyog, megmutatja magát. Ha luxus hatást szeretnél elérni, érdemes kiszemelni a legszebb vagy legmutatósabb tárgyat vagy részletet a szobában, és ráirányítani egy lámpa vagy csillár fényét. Kapja meg azt a figyelmet, amit megérdemel, emeld fókuszba a legszebb részleteket.

Érdemes jól megvilágítani a teret, így nagyobbnak és derűsebbnek hat. Ha egy intim sarkot vagy a hálószobát tervezel, ott is fontos a funkcionalitás: a sejtelmes fény kevés, ha mondjuk a zoknidat keresed az ágy alatt – egyszóval érdemes többféle fényforrással tervezni.

A fény pedig nemcsak fehér vagy sárga lehet! Használd a színeket a lámpáknál is, illeszd be a lakásod színvilágába a fények színeit. Sokféle színes led kapható már, amelyeknek minimális az energiaigénye, használd őket bátran.

Minden rendben Kép forrása: iemo.jp

A káosz nem barátja a fényűzésnek, sőt, egyenesen az ellensége. A pompa a rendezettségnél kezdődik.

Minden, amin látszik, hogy ki van találva, plusz adalék lehet a luxus érzetéhez. Ha nincs elég helyed ahhoz, hogy mindent elpakolj, hozd ki belőle a legtöbbet!

Ha például nincs hely eltüntetni a cipősdobozokat, legalább legyenek egyszínűek. Ha egy színben tartod a lakásod, az is sokat hozzátesz a harmónia érzéséhez, főleg, ha van egy-egy olyan tárgy vagy folt, ami kilóg az enteriőrből (ha más nem, hát egy nagyvonalú, színes festmény vagy repró a falon). Figyelj a harmóniára és arra, hogy kevés csetresz, apró tárgy legyen elöl.

Legyen sok síkfelület, amin megpihenhet a szem, és legyen pár olyan meglepő vagy bohókás ötlet, ami feldobja a helyiséget. Az igazi kreativitás mindig fényűző hatást kelt!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?