5 olcsó, de nagyon látványos trükk a nappali felújításához

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 olcsó, de nagyon látványos trükk a nappali felújításához

A nappali kialakítására, berendezésére érdemes időt, energiát és pénzt áldozni, hiszen ez az a helyiség, amiben a legtöbb időt töltjük, ráadásul a vendégeket is itt fogadjuk. Ha te is éppen felújítás előtt állsz, vagy csak szeretnél egy kis extra színt vinni a lakás ezen részébe, akkor az alábbi trükköket feltétlenül érdemes bevetned!

Ne félj a mintáktól és színektől Kép forrása: houzz.com

Bár nagyon divatosak az egyszerű, letisztult formák és színek az otthonokban, avagy hódít a minimalizmus, nem kell minden színt és mintát kizárnod a lakásotokból.

Ez különösen akkor igaz, ha ti is a „kevesebb több” alapelvet követtétek, és inkább egyszerűbb megoldásokkal dolgoztatok az alapokat tekintve.

Az egészen modern, minimalista konyhát tökéletesen feldobhatjátok egy átlagostól eltérő, például mozaikos csempével, de a nappali fényén is óriásit emelhettek egy mintás kanapéval, vagy éppen egy vidám szőnyeggel, hozzá passzoló, színes kiegészítőkkel.

Ha lecseréltek néhány bútort, textilt, akkor erre a merész, de látványos lehetőségre is gondoljatok!

 

Egy polcrendszer csodákat tehet Kép forrása: houzz.com

A legtöbb nappaliban helyet kapnak a polcok, polcrendszerek, ám nem szabad elfelejtened, hogy ezek éppúgy bírnak díszítő, mint praktikus funkciókkal. Ha nehéz kiegészítőket, könyveket tennél a polcra, akkor muszáj lesz egy masszívabb, és valószínűleg drágább darabra beruháznod.

Ellenkező esetben vásárolhatsz formatervezett polcokat is, amikre ugyan túl sok mindent nem tudsz feltenni, de ezek önmagukban díszítenek, és emiatt általában kedvezőbb árakkal bírnak.

Jelenleg a hatszögű polcok azok, amik kifejezetten divatosak, de sok esetben az a lényeg, hogy ne csak két, hanem három dimenzióban is élvezhessük azt a látványt, amit a különféle polcrendszerek tudnak nyújtani. Hogy ezt süllyesztett polcokkal vagy négyszögletű, egyedileg kombinálható bútorokkal éritek el, az a jelenlegi trendeket figyelembe véve teljesen mindegy.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)