Olcsó, de annál látványosabb lakás-felújítási tippek

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Olcsó, de annál látványosabb lakás-felújítási tippek

Nem mindig kell százezrekben gondolkozni, ha a lakásfelújítás szóba kerül. Bár tény, hogy bizonyos változtatásokhoz nagyon sok pénz kell, némi kreativitással és kézügyességgel kisebb, ám annál látványosabb átalakításokat vihetsz véghez.

Még több kárpit

Akár minden évszakban megváltoztathatod a szobát uraló színvilágot.

Amennyiben az alapfelszerelés (pl. bútorok, berendezési tárgyak) harmonizálnak egymással, a kiegészítőket könnyen variálhatod.

Elképesztően látványos változást tud hozni az új sötétítőfüggöny, vagy éppen néhány díszpárna.

Ha nincs pénzed arra, hogy kárpitoshoz vidd a kopásnak indult, ám kedvelt foteledet, akkor terítsd rá csíkban egy szép plédet, és meglátod, mennyivel másként, egyenesen hívogatóként fest majd.

Szobanövényeket mindenhova

Meghálálják a gondoskodást, újonnan hozott levelekkel, vagy éppen csodásan illatozó virágokkal: a szobanövények fantasztikusan sokat segítenek a lakberendezés során.

Ha maradt némi spórolt pénzed, érdemes beszerezni néhány különlegesebb fajtát, de ne a leghatalmasabbak közül válogass, hiszen ezek a legdrágábbak.

Válassz inkább kisebb növényeket, amik a gondos ápolás mellett gyorsan gyarapodásnak indulnak, és a félretett pénzedet költsd inkább egymással harmonizáló kaspókra.

Ezek már önmagukban is tökéletesen feldobják a szobát, nemhogy akkor, amikor szépséges virágok pompáznak bennük.