Olcsó és hatásos lakásfelújítási tippek albérleteseknek

Zabolai Margit
Írta: ,
Olcsó és hatásos lakásfelújítási tippek albérleteseknek

Kép forrása: unsplash

Senki nem akar egy vagyont költeni egy olyan lakásra, ami nem az övé, de nem is szeretünk olyan helyen élni, ami szinte könyörög egy kis törődésért, felújításért. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy otthonosabban érezd magadat az albérletedben akkor is, ha nem akarsz túl sokat költeni rá, és akkor is, ha a főbérlőd ragaszkodik hozzá, hogy változatlanul add majd át a lakást, ha egyszer kiköltözöl.

Egy idejét múlt konyhacsempe könnyen meg tudja ölni az egész helyiség hangulatát, ha pedig garzonban élsz, vagy amerikai konyhás nappalid van, akkor az egész lakásra rányomja a bélyegét a ronda falvédő.

A csempe leverése és lecserélése persze olyan költséges dolog, amire nem biztos, hogy egy albérletben beruháznál, arról nem is beszélve, hogy a főbérlőd sem biztos, hogy belemenne a dologba.

Az Amazon, az ebay és az etsy viszont remek lelőhelyei a méretre vágható és ragasztható „csempéknek”, amelyek szépen elfedik az eredeti burkolatot, és akár az egész konyha hangulatát megváltoztathatják.

Bár ár tekintetében itt is nagy a szórás, lényegesen olcsóbban kijössz, mintha csempéztetnél, az egész felújítást kihozhatod annyi pénzből, amennyit szívesen szánsz arra, hogy egy hosszabb távú albérletben otthonosabban érezd magadat.

Ha pedig itt az ideje a költözésnek, egyszerűen eltávolíthatod a „matricákat”, és visszaállíthatod az eredeti állapotot, hogy úgy add át a lakást, ahogyan átvetted.

A fürdőszoba sok albérlet gyenge pontja, ám ha nem is tudsz mit kezdeni a csempével, egy jól megválasztott padlóval össze lehet hozni akár egy klasszikus, akár egy retro, de mégis stílusos hangulatot a vizes helyiségben.

Na persze, de mi van, ha éppen a padló burkolata az, amitől feláll a hátadon a szőr?

Egy öntapadós és eltávolítható vinyl padlóval gyorsan megoldhatod ezt a problémát is: egyszerűen, egy délután alatt lerakható (persze függ a fürdő méretétől és alaprajzától), és fel is szedhető – a ragasztó oldhatóságáról érdeklődj vásárláskor!

Ha utálod a fürdőszobádat, vesd be a vinyl padlót, és holnap már egy márvánnyal borított helyiségben moshatod a fogadat!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba