Olcsó bútorból stílusos indusztriális darab - 5 izgalmas átalakulás

Szőke Angéla
Írta: ,
Olcsó bútorból stílusos indusztriális darab - 5 izgalmas átalakulás

Kép forrása: pinterest.com

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend az indusztriális, azaz ipari lakberendezési stílus. Ha még nem ismerős neked ez a trend, gondolj csak tágas, téglafalú loftokra, fémcsövekre és sok-sok sötétre pácolt fára. Ez a trend azért is nagyszerű, mert szinte minden más stílussal vegyíthető és minden otthonnak jól áll. Sokan azért szeretik, mert meglehetősen férfias, markáns hangulatot kelt. Az indusztriális bútorok és dekortárgyak – többek között a stílus felkapottsága miatt - elég borsos áron kaphatóak, de nem minden esetben kell annyira mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, ha lakásunkat egy kis ipari jelleggel szeretnénk feldobni.

Ha van egy kis kézügyességed és kedved is barkácsolni, magadnak is elkészítheted az áhított bútordarabokat és dekorációkat. Elő tehát a fémcsövekkel és a fával és nézzük, hogyan lesz az olcsó bútorból igazán stílusos és elegáns, indusztriális darab.

Ipari jellegű könyvespolc

Az nagy svéd bútorgyártó egyik legjobban alakítható sorozatából való ez a kedvező árú könyvespolc, melyet pofonegyszerűen otthonunk csodás fókuszpontjává varázsolhatunk. A fekete váz marad, ahogy van, hiszen a sötét fém tökéletesen illik az ipari jellegbe, az üvegből készült polcokat viszont átalakítjuk.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Egy barkácsáruházban az üvegpolcok méretére vágathatunk olcsó natúr fát, melyet aztán otthon egy ronggyal sötétre pácolunk, de ha még egyszerűbb megoldásra vágyunk, akkor elég, ha a polcokat bevonjuk fa mintázatú tapadós fóliával.

Indusztriális ruhatárolás

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A hamisítatlan, indusztriális jellegű szekrények lényege a pácolt fa és esetleges fém kiegészítők felhasználása minden mennyiségben. Az egyszerű fiókos szekrények könnyen átalakíthatóak egyedi darabokká, ha natúr színüket pácoljuk, illetve fémes kiegészítőkkel látjuk el őket. A komód oldalát egyszerűen lefestheted matt feketére, a fogantyúkat és lábakat pedig fémre cseréld, hiszen hideg hangulata szépen ellensúlyozza a fa melegségét.

Előszobabútor vagy íróasztal

A nagy svéd bútorgyártó már említett sorozatából való ez a hálásan variálható asztal, mely lehet lerakó-, konzol- vagy íróasztal is. A fekete fémvázhoz itt sem kell nyúlnunk, mindössze az üveglapot kell sötétre pácolt fára cserélnünk.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Egy dekopír fűrésszel akár magunk is kivághatjuk, de bármelyik barkács áruházban méretre vágják nekünk az ott vásárolt natúr fát. A pác színe többféle lehet, de kerüljük a cseresznye árnyalatot, ennek a stílusnak ugyanis inkább a tölgy vagy a sötétebb tónusok állnak jól. Egyszerűbb megoldás, ha az üveglapot fa-erezetű tapétával vonjuk be.

Indusztriális falipolcok

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ez igazán pofonegyszerű módszer: vegyél bárhol olcsó, natúr konzolt és vízbázisú festékkel fesd be feketére. Arra figyelj, hogy a festék mindenképpen matt legyen, az ipari stílusnak ugyanis nem része a magasfényű csillogás. Aztán vegyél fillérekért natúr fapolcot a kívánt méretben és egy ronggyal kend be fapáccal. Szereld a falra a polcokat és kész is a hamisítatlanul indusztriális, DIY falipolc.

Ipari állólámpa

Képek forrása: 1 / 2

Ha van otthon egy megunt állólámpád, akár belőle is lehet igazi modern, ütős darabot varázsolni. Ha nincs, szerezz be egy olcsóbb modellt. A fém-részeket – hacsak nem krómozott – áztasd vízbe, így akár egyetlen éjszaka alatt is szép rozsdássá válhat. A króm-részeket és a lámpaernyőt fújd matt feketére. Ha csak fényes spray van kéznél, akkor vizes smirglipapírral érheted el a matt, kopottas felületet, amitől a lámpa igazán patinás, ipari jelleget kap.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!