Nyers beton az új trend - Különleges és inspiráló megoldás az otthonodba

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Nyers beton az új trend - Különleges és inspiráló megoldás az otthonodba

A nyers beton alapjaiban kapcsolódik a minimalizmushoz, és mint ilyen, az én szívemhez is nagyon közel áll. Ez a durvának ható, szinte megmunkálatlannak látszó felület remekül passzol a modern otthonokba, még akkor is, ha elsőre elképzelhetetlennek tűnik, hogy lakályossá lehet vele tenni a teret. Pedig ez a rusztikus, trendi és különleges irányzat kiváló alapot biztosít a hívogató és egyedi lakások számára.

Befejezetlen hatás

A lakberendezésben egyértelműen hódít most a rusztikusság, és ehhez szervesen hozzátartozik a befejezetlenség érzése. Népszerű minden, ami kicsit félkésznek hat, és a nyersbeton tökéletesen beleillik ebbe a képbe.

A kő, a tégla csupán az alapja a legtöbb falnak, arra még a későbbiek során kerül háló, vakolat, festék, egyes helyeken pedig még gipszkarton is. Nos, erről szó sincs a rusztikus, modern otthonokban, ahol éppen ezeket a nyers felületeket hangsúlyozzák ki a tervezők és a kivitelezők.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Jó hír ez azoknak, akik szeretik a rideg alapokat, illetve, akik szívesen spórolnának kicsit, hiszen a betonozást a legtöbb otthonban így se, úgyse lehet megúszni, ellenben a további munkálatokat igen.

Persze, ahogy a többi, hasonló jellegű trendnél, úgy a nyersbetonnál sem az a nyerő, ha a komplett helyiség kapja meg ezt az izgalmas pluszt – ebben az esetben valóban fennáll az esélye annak, hogy befejezetlenség érzete elhatalmasodik, és így már nem lesz látványos, hívogató a végeredmény. 

Amennyiben tartasz attól, milyen hatást kelt az otthonodban a nyers beton, vagy éppen nem állsz olyan mértékű lakásfelújítás előtt, hogy belevághass ebbe a projektre, jól jönnek az alternatív lehetőségek. Éppen erre a célra készültek nyersbeton hatású tapéták, amiknek köszönhetően egy-egy falrészt, helyiséget könnyedén beburkolhatsz, és így hasonló hatást érhetsz el, mint a teljes átalakítást követően.

A falon túl

Elsőre automatikusan a falakra asszociálunk, ha a nyersbeton jut az eszünkbe, pedig a betonfelületek messze nem csak itt bukkanhatnak fel.

Népszerű a burkolat nélküli padló, ami ugyan nem a leghívogatóbb és legkényelmesebb megoldás, de ebben az esetben természetesen csiszolt felületről beszélünk, ami már jóval praktikusabbnak bizonyul ezen a területen.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Érdekes hatást kelt, mégsem túlzó, amikor a nyersbeton egyszerre több felületen megjelenik. A helyiségek között csodálatos áthidalót jelentenek a betonból készült, burkolat nélküli lépcsők, de hasonlóan egyedi, amikor a plafonon bukkan fel ugyanaz az árnyalat, ami a padlón is főszerephez jutott.

Bútorok és kiegészítők

 A sokoldalú beton ideális választás akkor is, ha bútorépítésről van szó, például kifejezetten népszerűek most az épített fürdőszobabútorok, de hasonlóan közkedveltek a nyersbeton felületek a konyhákban.

Ugyancsak remek alapot jelent a nyersbeton a polcok, oszlopok számára, ráadásul ebből az anyagból már egyre több kiegészítőt is beszerezhetsz a boltokban.

Utóbbi különösen jó hír számodra, ha csak egy csipetnyit csempésznél a nyersbetonból az otthonodba: egy-egy falfelület, vagy egy polc mellé harmonikusan illeszthető néhány betonból készült kiegészítő.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A betont egyébként remekül ötvözheted a különféle modern anyagokkal, így a fémekkel, üvegekkel, tükrökkel is harmonikus párost alkot. Hasonlóan jól illik a rusztikus felületekhez is, például a fához, de sokoldalúságát mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy még a vidéki otthonokban is pótolhatatlannak bizonyul.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!