5 gyönyörű növény, amit a sötét szobákban is tarthatsz

Zabolai Margit
Írta: ,
5 gyönyörű növény, amit a sötét szobákban is tarthatsz

Kép forrása: 2mmedia/depositphotos.com

Nem minden szoba úszik a természetes fényben, de minden szobának jót tesz, ha van benne némi természetes zöld. Az alábbi növényeket sötétebb helyiségekben is nyugodtan tarthatod, mert jól fogják érezni magukat az árnyékos helyeken, te pedig jobban fogod érezni magadat tőlük.

A szerencsebambusz, vagy ahogyan néhányan ismerik, a fehérszélű sárkányfa tényleg nem egy különösebben igényes növény.

Olyannyira megkönnyíti a dolgodat, hogy még elültetned sem kell, elég csak tápoldatos vízbe állítani, mintha vágott virág lenne, és a vizét havonta cserélni.

Arra ügyelj, hogy lehetőleg esővizet vagy már korábban kiengedett csapvizet kapjon, mert a klór viszont nagyon meg tudja viselni.

A sötétebb helyiségekben nem csak elvan, de kimondottan jól is érzi magát, mert alacsony a fényigénye, és leginkább a szórt fényt kedveli.

Rendkívül erős levegőtisztító, és kimondottan jól érzi magát a félárnyékos helyeken, főleg, ha elég teret biztosítasz neki, hogy kúszhasson.

Érdemes magasra tenni, ahol nincs semmi az útjába, például egy szekrény tetejére, így fel tudja dobni a szoba sötétebb sarkait is.

Mivel számtalan változata létezik, biztosan találsz olyat te is, ami színben, méretben, levélformában megfelel az elképzeléseidnek.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv