Nem is olyan nehéz! Így találhatod meg a tökéletes csempét és járólapot

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A csempék és a járólapok óriásit dobhatnak a helyiségeken, feltéve, hogy jól választod ki őket. De bármennyire is megnyugtató a tény, hogy elérkeztél a felújítás egyik legutolsó lépéséhez, talán most a legfontosabb, hogy igazán körültekintő legyél!

A bőség zavara

Az első és legnagyobb gondod azzal lehet, hogy amikor belépsz egy burkolatokkal foglalkozó áruházba, először gyakorlatilag azt sem tudod, merre nézz.

Ezernyi méret, minta, na és persze szín: nem is csoda, ha a boltban vagy tízszer meggondolod magadat és teljesen más elképzeléssel jössz ki, mint amivel bementél. Ezek a hatalmas áruházak ugyanakkor kiválóak az inspirálódáshoz, főleg, ha néhány különleges burkolatot a bemutató helyiségekben fel is használtak. 

Így ugyanis élőben is megnézheted, az adott színek és méretek hogyan mutatnak egymás mellett, viszont csak kivételes esetben tudsz rábökni egy burkolatra, mondván, hogy az lesz az igazi – hiszen ki tudja, hogy a te otthonodban hogyan mutat majd az a csempecsoda? De ne aggódj, most készültünk neked pár hasznos tippel amikkel sikeresen szűkítheted a kört! 

Nézelődni ér!

Először úgy menj el a boltba, hogy még nem akarsz vásárolni – csupán inspirálódj, érintsd meg a felületeket és figyeld, a különböző méretek és formák hogyan passzolnak egymáshoz.

Távozás előtt markolj fel egy jó adag katalógust, így otthon felelevenítheted a látottakat, esetleg, ha máris sikerült döntened, ki is jegyzetelheted magadnak a lehetséges jelölteket, illetve a kódokat.

A további szűkítés során nagy segítséget nyújtanak a különféle lakberendezős cikkeink is, amikben sok-sok képet végiglapozhatsz, és eldöntheted, pontosan milyen hangulatot szánsz az adott térnek.

Ha megvan a választott csempe, járólap kódszáma, akkor az alapján már rákereshetsz az interneten. Amellett, hogy így rögtön kiderítheted, az áruház valóban kedvező áron kínálja-e a termékeket, jó eséllyel láthatsz olyan helyiséget, amit az adott burkolattal díszítettek, plusz elolvashatod a korábbi vásárlók visszajelzéseit is.