Nem hiányozhatnak a dolgozószobádból – Inspiráló felületek a rendszerezéshez

Írta: ,

Ha otthonról dolgozol, vagy csupán van egy különálló irodád, akkor egész biztos, hogy az inspiráló táblák a te asztalod környékéről sem hiányozhatnak. De hogyan rendezheted el ezeket a hasznos kiegészítőket praktikusan és ízlésesen?

Óriás tábla és dupla iroda Kép forrása: howtodecorate.com

1/5 Óriás tábla és dupla iroda

Ha nem csupán egy, hanem két helyre van szükséged az irodádban, akkor ez az elrendezés kiváló inspiráció lehet számodra.

Ennek a megoldásnak köszönhetően egymással szemben is tudtok dolgozni két külön laptoppal, de ha egyedül dolgozol, akkor is maximálisan ki tudod használni a teret.

Az asztal egyik oldalára kerülhet a géped, másik felén pedig intézheted azokat a feladatokat, amikhez nincs szükséged a laptopra.

Az inspiráló tábla itt valóban jelentős méretű, a számítógéptől elérheted és feljegyezheted a legfontosabb teendőket, míg a másik oldalon ülve áttekintheted őket.

Táblafestékkel pedig akár a falra is festhetsz, így akkora táblát varázsolhatsz magadnak, amekkorára csak szükséged van.

Egy egész fal Kép forrása: theultralinx.com

2/5 Egy egész fal

Ha a fal festése már szóba került, akkor ezt az inspirációt sem hagyhatjuk ki a sorból.

Ez a felület kétségtelenül feldobja az egész irodát, különleges hangulatot ad neki.

Amennyiben te is hasonló ötlet megvalósítására készülsz, az egyedi küllemen felül bezsebelhetsz még egy extrát: ez a szoba folyton emlékeztet majd arra, hogy szereted a munkád.

Azonban némi hátránya is akad, ugyanis nem túl könnyű módosítani rajta, legfeljebb akkor, ha részben letakarod a festést, és egy extra táblát rögzítesz az alapra.

Persze ezt a mozgatható felületet már eleve belekalkulálhatod a tervezésbe, sőt, a korábban említettekhez hasonlóan akár táblafestékkel is dolgozhatsz.

Utóbbi esetén érdemes ennek a különleges felületnek egy olyan keretet adnod, ami beleillik a szoba dekorációjába.

Többszintes polcrendszer Kép forrása: refinery29.com

3/5 Többszintes polcrendszer

Természetesen nem csupán táblákat használhatsz fel a rendszerezéshez, tökéletes alternatívákat kínálnak a polcok is.

Ennél a példánál láthatod, mennyire csodásan tudnak mutatni az egymáshoz igazított polcok, és a praktikumuk hasonlóképpen megkérdőjelezhetetlen.

A több szintnek köszönhetően könnyen rendszerezni, csoportosítani tudod az inspiráló feladatokat, ráadásul garantáltan jut hely a személyes holmiknak is.

Amennyiben van hozzá kedved, a polcok alatt kifeszíthetsz egy ilyen egyszerű, de többfunkciós fém tartót.

A huzalon található csipeszek segítségével könnyen rögzítheted a post-iteket, de akár fotókat, naptárakat is rendszerezhetsz ezzel a módszerrel.

Rácsra fel! Kép forrása: bloglovin.com

4/5 Rácsra fel!

Elsőre abszurd lehet az ötlet, de mint láthatod, valójában tökéletesen mutatnak a rácslapok az irodában.

Persze ezt nem árt kicsit feldobni, pl.

a képen látható formában akár szobanövényekkel.

Ez az iroda egyértelműen varrodának lett berendezve, de természetesen bármilyen funkciót adhatsz az egyedi helyiségnek.

A rácsokon könnyedén rögzíthetsz különféle kampókat, sőt, segítségükkel akár teljes polcoknak is helyet biztosíthatsz.

További előny, hogy a rácsot könnyen tisztán tarthatod majd, nedves törlőkendővel bármikor letörölheted – miközben a falat teljes mértékben megóvod.

Ez a tábla egyébként pegboard néven híresült el, és gyakorlatilag bárhol bevetheted a lakásban, ahol szeretnél rendet tartani.

Ha nem sajnálod a falat Kép forrása: bloglovin.com

5/5 Ha nem sajnálod a falat

Amennyiben nem sajnálod a falat, vagy el tudsz keríteni egy külön felületet a szobában, akkor ezt az inspirációt neked találták ki.

Mint láthatod, itt a motiváló fotók, újságkivágások közvetlenül az íróasztal mellett, a falon kaptak helyet – minden bizonnyal gombostűk és gyurmaragasztók segítségével kerültek rögzítésre.

Ha nem szívesen hagynál nyomot a falon, természetesen más lehetőséged is akad. Amellett, hogy vásárolhatsz parafa-, vagy letörölhető mágneses táblát, nikecellből te magad is készíthetsz egyedi darabokat.

A kisebb-nagyobb nikecell darabot vágd méretre, vond be egy réteg anyaggal, amit hátul gombostűkkel rögzíts. Már el is készült a teljesen egyedi, az irodádhoz garantáltan illő táblád!