Nem éppen hétköznapi, látványos fali dekorációk

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha már unod a hagyományos megoldásokat, akkor itt az ideje, hogy igazán egyedi dekorációkkal dobd fel a lakásod. Az alábbiakban olyan lehetőségeket mutatunk neked erre, amik nem csupán egyszerűek, hanem valóban látványosak!

Gondolkodj 3D-ben Kép forrása: hgtv.com

Ideje, hogy a fali dekorációkat illetően kicsit merészebb legyél, és elrugaszkodj a hagyományos, kétdimenziós lehetőségektől.

Nem mintha a falra simuló képekkel, vagy a falmatricákkal bármi gond lenne, de a háromdimenziós megoldások sokkal egyedibbnek hatnak.

Lényegében bármilyen mintát és formát felhasználhatsz erre a célra: dolgozhatsz színezett papírtányérokkal, gipszformákkal, fából készült betűkkel, de akár fonott, könnyed anyagú tányérokkal, vagy horgolt textildarabokkal is.

Amennyiben összehangolod a kellékeket, azok megdöbbentően jól tudnak egymás mellett mutatni – ezt a képen is láthatod.

Ha biztosra akarsz menni, először a szőnyegen rendezd el megfelelő formában a felhasználandó díszeket, így rögtön észreveheted, hogy bármin módosítanod kell-e.

Bizonyára te is tisztában vagy vele, hogy az egyik legjobb térnagyítási praktika a tükrök alkalmazása – de nem csupán emiatt hasznosak ezek a látványos kiegészítők.

Amennyiben nem hagyományos formában, illetve nem funkciójuk miatt kerülnek a falra, úgy egy csodálatos dekoráció alapját képezhetik.

A lakberendezési boltokban vásárolhatsz különféle formára igazított tükröket, segítségükkel pedig ilyen, vagy ehhez hasonló fali dekorációt is készíthetsz a nappalidba.

Amennyiben megvannak a megfelelő eszközeid, könnyen vághatsz az otthonodban is üveget, vagy éppen tükröt, de természetesen feltétlenül járj utána a helyes technikának.

Viszont ha egyszer már sikerült, aligha fogsz tudni leállni, hiszen többek között megnyílik előtted a mozaikozás csodás világa.