Ne dobd ki! Dekorációs ötletek újrahasznosított tárgyakból

Stumpf Bea
Írta: ,
Ne dobd ki! Dekorációs ötletek újrahasznosított tárgyakból

Biztos nálad is sok olyan használati tárgy gyülemlik fel hétről-hétre, amit nem szívesen dobsz ki, de azt sem igazán tudod, mit kezdj velük. Nos, ha van egy kis kézügyességed, akkor ezeket szuperül felhasználhatod DIY lakásdekorációkhoz – a végeredmény egy egyedi és izgalmas lakás lesz, ráadásul anyagi ráfordítás nélkül! Íme egy kis inspiráció!

Régi újságok, térképek

Régi újságok, magazinok minden lakásban akadnak, és legtöbbször nincs szívünk kidobni őket, pedig egy idő után már csak a helyet foglalják.

A régi térképekkel ugyanez a helyzet; már inkább a telefonos navigációt használjuk, tehát nincs is nagyon szükségünk rájuk. Szedd össze őket, keretezd be, használd tapétaként, csomagolópapírként, vintage bútorokhoz, tányéralátétként, vagy vágj ki különböző formákat, fűzd fel egy zsinórra és készíts belőle egyedi faldekorációt.

Ha van egy kis kézügyességed, ragasztód és néhány hurkapálcád, akkor a felesleges papírokból egyedi tároló kosarakat és dobozokat is készíthetsz!

Képek forrása: 12345

Borosüvegek

Ezentúl ne dobd ki a vendégségből megmaradt borosüvegeket (és a dugókat se, de erről majd a következő oldalon), hiszen azokat is felhasználhatod a lakásod dekorálásához, ráadásul semmibe nem kerül majd!

Ha hiányzik egy kis hangulatvilágítás a lakásodba, akkor az üvegek segítségével szuper gyertyatartókat vagy lámpatesteket készíthetsz.

Ehhez üvegvágóval le kell vágni az üvegek alját, de ha az ismerőseid között senkinek nincs ilyen, az üvegesnél pikk-pakk megcsinálják neked.

Ha egyszerűbb megoldásokat keresel, akkor tedd fel az üvegeket a falra, készíts belőlük memory jart, amibe a nyári emlékeket teszed, vagy egyszerűen fesd le őket és tegyél beléjük virágokat.

Képek forrása: 1234

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!