Ne dobd ki! 5 dolog, amire a megunt farmeredet használhatod

Írta: ,

A megunt, régi farmereidet már biztosan te sem hordod, de talán még nem szabadultál meg tőlük. És milyen jól tetted! Most mutatunk néhány szuper DIY ötletet, melyek segítségével újrahasznosíthatod ezeket a ruhadarabokat!

1/5 Telefontartó töltéshez

Ha nem elég hosszú a telefontöltő zsinórja, vagy nem a legjobb helyen van a konnektor, és félted a mobilodat csak úgy lerakni valahova, régi farmerod egy szeletével könnyedén megoldhatod ezt a problémát.

Vágd körbe a nadrág zsebét úgy, hogy meghagysz felette egy kb. 5 centis csíkot. Ebből a részből vágj ki egy téglalapnyi részt, így megkapod a képen látható akasztót.

A zseb körül nem is kell eltisztázni az anyagot, csak az akasztónál érdemes beszegni, hogy erősebben tartson – ezt akár kézzel is megcsinálhatod, ha nincs varrógéped.

2/5 Hogy mindig meglegyen a távirányító

Ha nálatok is folyton eltűnik a távirányító – amit sajnos megcsörgetni sem lehet –, készíts egy régi farmerből távirányító-tartót, mely átdobva a kanapé karfáján nem csak praktikus, de még jól is mutat.

Ehhez sem kell túl sokat varrnod, elég, ha levágod a farmer egyik szárát, és külön kivágsz néhány zsebet, majd ráöltögeted őket a nadrágszárra – ennyi az egész.

Ha nagyon precíz akarsz lenni, persze beszegheted a nadrágszárat a vágásnál, de ha rojtos, akkor is jól mutat.

3/5 Extrém patchwork

Ha van időd és energiád, akár egy ilyen gyönyörű patchwork szőnyeget (vagy takarót) is készíthetsz, melyhez több farmerre, tűre és cérnára, valamint sok-sok türelemre lesz szükséged.

A farmerekből vágj ki nagyjából azonos méretű négyzeteket, majd kezdd el őket kézzel összeöltögetni. Az elején érdemes megtervezni, hogy melyik farmercafat hova kerül majd, de ha teljesen össze-vissza csinálod, akkor sem fogod elrontani.

A különleges patchwork varrása jó kikapcsolódás lehet egy hosszú, stresszes nap után.

4/5 Bohókás fali tároló

Ha te is szeretnél az íróasztalod fölé egy ilyen jópofa, zsebes tárolót, érdemes elővenni és feláldozni a megunt, kinőtt farmereket, hiszen így sokkal nagyobb hasznukat veszed majd, mintha a szekrényben porosodnának.

Vágd körbe a zsebeket, majd egy kb.

1 méter széles és 2 méter hosszú egyszínű anyagra varrogasd fel őket olyan elrendezésben, amilyenben szeretnéd.

Toll, ceruza, vonalzó – épp elférnek benne.

Matractartó Kép forrása: etsy.com

5/5 Matractartó

Jógamatracodnak is megalkothatod az ideális tárolózsákot egy régi farmer felhasználásával – csőszárú fazonok előnyben.

Vágd le a nadrág szárát és mérd le, kb. mekkora hossz kell a matracnak. Varrd össze az anyagot, de akár egy madzaggal is összekötheted, így még varrni sem kell.

A fennmaradó nadrágrészből lesz a vállpánt, amit hozzá kell ölteni a tartóhoz. Ha nagyon ügyes vagy, egy gumírozott madzag segítségével szűkítőt is varrhatsz a szájára, de természetesen anélkül is lehet használni.