Napsárga, ami otthonosabbá teszi a lakásodat: így használd!

Zabolai Margit
Írta: ,

A kilencvenes években a lakberendezés egyik sztárja volt a sárga szín, lényegében nem volt olyan épület, ahová legalább egy napsárga fal ne került volna, aztán a 2000-es évek elejére háttérbe szorult az árnyalat, és egy időre el is tűnt a modern lakberendezés palettájáról. A legújabb trendekben azonban felfrissülve, bútorokon, kiegészítőkön, sápadt zölddel vagy éppen szürkével társítva, minimalista vagy vintage stílussal vegyítve tért vissza, és mi jobban imádjuk, mint valaha.

Sárgán, de elegánsan Kép forrása: indulgy.com

Az arany szín kétségtelenül kifinomult, elegáns választás, de néha kicsit soknak érezheted, és nem is biztos, hogy a rokokkós árnyalat jól mutat egy kisebb méretű lakásban is.

A sárga azonban tökéletes alternatíva lehet, ha olyan színt keresel, ami antik eleganciát kölcsönöz például a bútoraidnak, de közben nem válik olyanná tőle a lakás, mint VIII. Henrik fürdőszobája.


Betegséget okozó színek a lakásban! Hízás, vérnyomás, gyomorpanaszok


Ehhez a stílushoz válassz egy kicsit tompább, mustárosabb sárgát.

Gyerekszobába főnyeremény Kép forrása: lifethrualens.net

A sárga szín nem csak vidám hangulatot kelt, de élénksége miatt az agyműködésre is serkentő hatása van.

Elősegíti a kreativítást és stimulálja a figyelmet, ezért kifejezetten jó választás lehet a gyerekszobába, ahol az élénk színek segítik a legkisebbek fejlődését is.

Mindegy, hogy kisfiú vagy kislány szobájába kerül, a sárga mindenképpen nyerő választás ebbe a helyiségbe.

Ha kicsit idősebb a gyerkőc, a napsárga modern, mégis vidám hatást kelt fekete-fehér kiegészítőkkel, a kisebbek pedig imádni fogják kékkel, fűzölddel, vagy vidám pinkkel kiegészítve is.