Napsárga, ami otthonosabbá teszi a lakásodat: így használd!

Írta: ,

A kilencvenes években a lakberendezés egyik sztárja volt a sárga szín, lényegében nem volt olyan épület, ahová legalább egy napsárga fal ne került volna, aztán a 2000-es évek elejére háttérbe szorult az árnyalat, és egy időre el is tűnt a modern lakberendezés palettájáról. A legújabb trendekben azonban felfrissülve, bútorokon, kiegészítőkön, sápadt zölddel vagy éppen szürkével társítva, minimalista vagy vintage stílussal vegyítve tért vissza, és mi jobban imádjuk, mint valaha.

Sárgán, de elegánsan Kép forrása: indulgy.com

1/5 Sárgán, de elegánsan

Az arany szín kétségtelenül kifinomult, elegáns választás, de néha kicsit soknak érezheted, és nem is biztos, hogy a rokokkós árnyalat jól mutat egy kisebb méretű lakásban is.

A sárga azonban tökéletes alternatíva lehet, ha olyan színt keresel, ami antik eleganciát kölcsönöz például a bútoraidnak, de közben nem válik olyanná tőle a lakás, mint VIII. Henrik fürdőszobája.


Betegséget okozó színek a lakásban! Hízás, vérnyomás, gyomorpanaszok


Ehhez a stílushoz válassz egy kicsit tompább, mustárosabb sárgát.

Gyerekszobába főnyeremény Kép forrása: lifethrualens.net

2/5 Gyerekszobába főnyeremény

A sárga szín nem csak vidám hangulatot kelt, de élénksége miatt az agyműködésre is serkentő hatása van.

Elősegíti a kreativítást és stimulálja a figyelmet, ezért kifejezetten jó választás lehet a gyerekszobába, ahol az élénk színek segítik a legkisebbek fejlődését is.

Mindegy, hogy kisfiú vagy kislány szobájába kerül, a sárga mindenképpen nyerő választás ebbe a helyiségbe.

Ha kicsit idősebb a gyerkőc, a napsárga modern, mégis vidám hatást kelt fekete-fehér kiegészítőkkel, a kisebbek pedig imádni fogják kékkel, fűzölddel, vagy vidám pinkkel kiegészítve is.

Apró bútor, nagy változás Kép forrása: cdn.homedit.com

3/5 Apró bútor, nagy változás

Ha csak egy aprócska sarkot tudsz berendezni az otthoni munkához, érdemes óvatosan bánni a dekorációval, mert a túl sok mütyür vagy éppen a színkavalkád elvonhatja a figyelmedet arról, ami miatt az asztalhoz ültél.

Ez az egyszerű, letisztult munkaállomás azonban a sárgára festett széklábakkal szinte hívogat, hogy valami kreatívat alkoss.

Ahol kifordíthatod a sarkaiból a világot és ahogyan a gyerekszoba esetében, a dolgozóban is kifejezetten jól jön a sárga inspiráló, serkentő hatása.

Sárga+szürke=telitalálat Kép forrása: etsy.com

4/5 Sárga+szürke=telitalálat

Egy modern világutazó nappalija lehet ez a szoba, egyben iskolapéldája annak, hogy a szürke minden, csak nem unalmas, ha a megfelelő kiegészítőkkel társítod.

A pink dohányzóasztal egy kis csavart visz az összképbe, de a szobát egyértelműen a sárga térkép uralja.

Ez a színösszeállítás azoknak is tetszeni fog, akik például nemrégiben költöztek össze, és még keresik azt a stílust, ami a leány- és legénylakásuk hangulata után mindkettőjüknek ínyére van.

Klasszikus, mégis fiatalos ez a nappali, ahol a sárga szín mellett az olyan apró kiegészítők, mint a lila párna vagy a zöld lámpabúra is sokat jelentenek.

Étvágygerjesztően szép Kép forrása: brit.co

5/5 Étvágygerjesztően szép

Szerintünk a sárgának mindenhol megvan a maga kiérdemelt helye, de ha egyetlen helyiséget kellene választanunk, akkor az mindenképpen a konyha lenne.

Ahogy ezen a képen is látszik, néhány sárga kiegészítő, vagy egy sárga fal a fehér, klasszikus konyhabútor mögött is nagyon fel tudja dobni a konyha hangulatát, és a modern stílushoz éppen olyan jól illik, mint a retró dizájnhoz.

Nem mellékes az a tény sem, hogy a sárga színnek étvágyfokozó hatása is van, így nem csak kreatívabb ételek kerülhetnek a tányérodra a gondolatébresztő hatás miatt, de jobban is esik majd elfogyasztani a falatokat.