Nappali és étkező egy szobában: így csináld, hogy mindennek legyen hely

Zabolai Margit
Írta: ,

Nem mindenkinek adatik meg a luxus, hogy olyan otthonban éljen, ahol a tágas nappali mellett még egy kényelmes étkezőszoba is a rendelkezésére áll. De nem kell lemondanod a vendégek fogadásáról és a családi ebédekről a kényelmes olvasás vagy tévézés javára. Képeinket látva meggyőződhetsz róla, hogy egyetlen helyiségben is remekül megfér a két funkció.

Oszd fel a teret! Kép forrása: Athomeinlove.com

Ha a kanapé és az étkezőasztal közel is kerül egymáshoz, mégis érdemes valahogy érzékeltetni, hogy külön cél szolgáló területről van szó.

Mivel a padló burkolata valószínűleg megegyezik, érdemes egy kellemes, a nappali rész hangulatához illő, de azért karakteres szőnyeget teríteni az asztal alá, ettől máris rendezettebbnek hat a tér.

A szőnyeg színei visszaköszönnek a kanapé párnáin, ezzel összhangot sugallva.

Arra ügyelj, hogy olyan szőnyeget válassz, amin nem csak az asztal, de a székek is elférnek, ellenkező esetben összenyomnád a teret.

Étkező- és dohányzóasztal Kép forrása: Decoholic.org

Ha valóban apró teret kell felosztanod, lehet, hogy nem lesz elég hely egy kanapénak és egy étkezőasztalnak is.

Ebben az esetben köztes megoldásként egy párnákkal borított padot állíthatsz az asztal egyik végébe, ami így étkezőasztalként is funkcionál, de akár munkaállomás, sőt dohányzóasztal is lehet.

A padon kényelmesen nézhetsz tévét, miközben az üdítődet az asztalra teszed, a székeken ülve pedig dolgozhatsz vagy ebédelhetsz is.

Ha vendégeid vannak, a padon többen is elférnek, mintha csak két széket tettél volna az asztalnak erre az oldalára.