Nálad lesz a Halloween party? A legjobb DIY dekorációk

Írta: ,

Ha idén te rendezed a Halloween bulit, akkor a tökéletes jelmez és a fantasztikus partyételek mellett a dekorációt se felejtsd el! Néhány egyszerű ötlettel hamar a Rémségek Házává változtathatod a lakásodat, hogy a környezet is megfelelő legyen a bulihoz. Ezek közül hoztunk most neked néhányat, amelyeket te is könnyen elkészíthetsz otthon.

Denevérraj Kép forrása: woohome.com

1/6 Denevérraj

Fekete fotókartonra lesz szükséged ehhez a dekorációhoz és néhány denevérsablonhoz, különböző méretekben.

A kartonokat félbe kell hajtanod, hiszen a denevéreket a hajtásvonalak mentén kell majd körberajzolnod és kivágnod.

Ha már sok denevért készítettél, akkor ezek egy része mehet a falra, míg a többit damil segítségével lógasd be a plafonról.

Legyen az egész dekoráció olyan, mint egy nagy, fekete, denevérekből álló felhő!

Halloween-i koszorú Kép forrása: flickr.com

2/6 Halloween-i koszorú

Szuper mexikói hatású kopogtatókoszorút készíthetsz, és ehhez nem lesz szükséged másra, csak egy koszorúalapra, piros selyemvirágokra levelekkel – lehetőleg rózsákra –, fekete tollakra és néhány műanyag koponyára.

Ha körbetekerted a koszorúalapot virágokkal, ráragasztottad a tollakat és a koponyákat, akkor selyemszalaggal is díszítheted az összképet, vagy egyszerűen csak készíts egy akasztót a szalagból.

A koszorú kerülhet a bejárati ajtóra, de a lakáson belül is bárhova felakaszthatod, sőt akár asztaldíszt is készíthetsz belőle.

3/6 Pókhálók

Csak fekete fonalra vagy spárgára lesz szükséged ahhoz, hogy szuper pókhálókat készíts Halloween-ra.

Először is 8 hosszabb spárgát kell kifeszítened a falra, hogy legyen egy alapod a hálóhoz. Ezt megteheted úgy, hogy leragasztod a spárgák végét, vagy rajzszegekkel rögzíted őket.

Ezután a háló közepéből indulva, csigavonalban haladj végig a spárgával az alaprácsokon – helyenként érdemes egy kisebb csomóval rögzítened a hálón a madzagot.

Ha elkészültek a hálók, már csak a pókok hiányoznak: ezek lehetnek gumiból készült pókok, de akár kartonpapírból kivágottak is.

Sötétben világító töklámpás Kép forrása: eeriezone.com

4/6 Sötétben világító töklámpás

Vásárolj egy nagyobb Halloween tököt ehhez a dekorációhoz, amely leginkább a cukor koponyákra emlékeztet.

A tököt először ki kell faragnod és el kell távolítanod a belsejét, mint egy egyszerű töklámpás esetén.

Ezután fluoreszkáló üvegfestékkel rajzold meg a színes, csipkés mintát, hasonlóan mint a képen, de a te ízlésedre szabva.

A lámpást használhatod így is, de a belsejébe tehetsz mécsest is, ha szeretnél.

Asztaldísz Kép forrása: woohome.com

5/6 Asztaldísz

Egy befőttes üvegre, fakanalakra és némi akrill festékre van szükséged, ha el szeretnéd készíteni ezt az asztaldíszt Halloween-ra.

A befőttes üveget fekete akrill festékkel kell majd lekenned, a kanalakat pedig vegyes színekre az alapján, milyen rémséges lényeket festenél rá: zöldre, ha Frankensteint, fehérre, ha szellemet, vámpírt vagy múmiát, narancssárgára ha Halloween tököt, barnára ha vérfarkast.

Ha megszáradt az alapozó festés, akkor fesd meg az arcokat vagy feliratokat, majd száradás után rendezgesd el a kanalakat az üvegben.

Ablakdekor Kép forrása: blog.makezine.com

6/6 Ablakdekor

Nagy fekete fotókartonra és narancssárga selyempapírokra lesz szükséged, ha ezeket a látványos ablakdíszeket szeretnéd elkészíteni Halloween-ra.

A ház vagy lakás összes ablakát érdemes kidekorálnod, úgy lesz igazán látványos az összkép.

A fotókartonból egeret, fekete macskát, szellemet, boszorkányt, lefejezett embert, fűrészt, kést, vagy bármilyen egyéb horrorszereplőt vagy eszközt kivághatsz.

Ezeket ragaszd fel egy kevés ragasztóval az ablakokra belülről, majd tegyél mögéjük a narancssárga selyempapírokból, így kívülről narancssárga fénnyel fognak majd világítani, mintha az egész ház egy hatalmas lámpás lenne.