4 lakberendezési tipp, hogy a mosókonyha tényleg praktikus helyiség legyen

Szabó Erzsébet
Írta: ,
4 lakberendezési tipp, hogy a mosókonyha tényleg praktikus helyiség legyen

A felújításkor nagyon jó ötletnek tartottam a külön háztartási helyiséget, amit végül kénytelen voltam meglehetősen kis alapterületen kivitelezni. Szerencsére így is jutott hely egy éléskamrának, egy szárító-, valamint egy mosógépnek és egy kis extra tárolónak. Bármekkora tér is álljon a rendelkezésedre, az alábbi ötleteket érdemes megszívlelned, mert így igazán praktikus helyiséged lehet!

A pincében is kialakíthatod Kép forrása: houzz.com

A legtöbb mosókonyha a pincehelyiségben található, aminek több előnye is akad. Először is nem kell a hasznos lakóterületből extra négyzetmétereket elvenni, másodszor pedig senkit sem zavarnak a gépek, miközben mossák, vagy éppen szárítják a ruháitokat.

Az intelligens gépek extraként üzenetet küldhetnek a mobilodra, így nem kell fülelned, vagy éppen az órát lesned, mikor jár le a program, hiszen kapni fogod az értesítést.

A pincehelyiségekben – főleg, ha szeretsz kertészkedni – érdemes kialakítani egy zuhanyzót is, ami nem csak azért jó, mert nem viszed be a lakásba a szennyeződéseket, hanem mert így helyben, egy lavór segítségével megoldhatod a folttisztítást és az öblítést is.

Tedd a gépeket egymásra! Kép forrása: houzz.com

Az egyik legjobb helyspórolós lehetőség – amivel két legyet üthetsz egy csapásra –, ha a mosogatógéped fölé teszed a szárítódat. Ez manapság már bevett szokás, nem kell aggódni miatta, a gépek nem teszik tönkre egymást.

A boltokban vásárolhatsz olyan kereteket, amik kifejezetten erre a célra készültek, bár sokszor a típus, márka kötött, tehát a keresgélés nem feltétlenül lesz egyszerű.

Azonban egy hagyományos bútorlap is megfelel erre a célra, és nem csak akkor, ha be is építitek a gépeket.

A lényeg, hogy kellően masszív, merev legyen a lap, és az előírásoknak megfelelően kössétek be a gépeket, tehát tudjanak levegőzni. Így nem lehet probléma!