Mosáshoz illóolaj? Így használd az illóolajokat az otthonodban

Stumpf Bea
Írta: ,

Imádjuk az illóolajokat, hiszen ezekbe az apró üvegcsékbe zárt csodák nem csak aromaterápiás hatással bírnak, de számos hasznos célt is szolgálthatnak a szépségápolástól egészen a lakásod tisztán tartásáig. Korábbi cikkünkben már írtunk a különböző illatok élettani hatásairól, most pedig felsoroljuk, mikre használhatod még ezeket az illatos olajokat! Lássuk!

Mosáshoz Kép forrása: homeyohmy.com

Ha épp kifogyott az öblítőd vagy csak nem szereted a boltban kapható extrán illatosított változatokat, akkor adj minden mosáshoz 10-20 cseppet a kedvenc illatodból, így biztos, hogy a ruháid is szuperül fognak illatozni.

Kipróbálhatsz illatkombinációkat is, de azt javasoljuk, hogy mielőtt a mosáshoz adod a cseppeket, próbáld ki, hogy együtt is működnek-e az illatok.

Az illóolajok nem csak a jó illatuk miatt szuperek, a takarítás során is jó hasznukat veheted, például a fürdőszobában vagy a konyhában a felületek tisztításánál vagy a hűtőd kitakarításánál.

Ehhez keverj össze egy kis szódabikarbónát egy kevés ecettel és néhány csepp citrusos illóolajjal, és ezzel töröld át a koszos felületeket, hiszen így nem csak ragyogóan tiszta, de illatos is lesz az otthonod!

Tisztítsd a levegőt Kép forrása: blog.urbanoutfitters.com

Nem csak a ruháid vagy a felületek illatosításához vagy tisztításához, de az otthonod levegőjének a felfrissítéséhez is szuper, ha illóolajokat használsz.

A levegő tisztításához a legjobb, ha fahéjas illóolajat választasz, a légfrissítéshez a szegfűszeg, a rozmaring és a narancs illatok a legjobbak, az általános friss levegőhöz pedig a folyamatos szellőztetés mellett az a legjobb, ha a gyertyába vagy egy adag sóba teafaolajat csepegtetsz, hiszen ettől nem túl erőteljes, mégis természetes illatú lesz a lakásod.