Mitől olyan stílusosak az olasz otthonok? Lakberendezési tippek Olaszországból

Stumpf Bea
Írta: ,
Mitől olyan stílusosak az olasz otthonok? Lakberendezési tippek Olaszországból

A mediterrán országok nem csak az öltözködésben, de a lakberendezési trendekben is kifinomult, különleges ízléssel rendelkeznek, így ezen a téren szinte minden nap tanulhatunk tőlük valami újat. A legnagyobb titok azonban nem is olyan furfangos, mint gondolnád, hiszen mindent az egyszerűség és a kreativitás ural. Lássuk a legjobb trükköket!

Légy bátor a színekkel! Kép forrása: littlebigbell.com

Az olaszok szerint három tényező határoz meg egy belső teret, a története, a személyisége és a színe.

Az elsőt nap mint nap alakítod, a második és a harmadik pedig sokban múlik a berendezésen, a bútorok elosztásán és a megfelelő minták és árnyalatok használatán.

Még ha az egyszerűbb stílusokat kedveled, akkor is érdemes egy-egy színt belevinni minden helyiségbe, hogy a tér megteljen élettel és vidámsággal.

Ha olyan lakást szeretnél, ami nem csak egy tér, ahol alszol, ahol felkelsz és ahol nap, mint nap éled az életed, hanem olyat, ami valóban az otthonod, akkor fontos, hogy a bútoraid és az egész összhatás a személyiséged tükrözze.

Törekedj arra, hogy olyan berendezési tárgyakat és dekorációs elemeket válassz, amelyekbe már első pillantásra beleszeretsz, amelyeknek megvan a története, és amikhez kötődni tudsz.

Szuper lehet a nagymamádtól elhozott régi bútordarab, amit felújítottál, az utazásaiddal kapcsolatos dekoráció vagy egy-egy külföldi útról szerzett textília.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba