5+1 praktika, hogy beépítsd a minimalizmust az otthonodba

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A minimalista otthon egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon könnyű benne rendet tartani. Eleve nincs szem előtt túl sok holmi, de a kupit is gyorsan el lehet tüntetni, köszönhetően a sok-sok rejtett tárolónak. De milyen alapelvekre és praktikákra kell odafigyelned, ha kedveled ezt a stílust?

A minimalista otthonban mindennek helye és célja van, ezért nem fordulhat elő, hogy telepakolod és túldíszíted a falakat, az asztalokat, vagy bármi mást. Természetesen nem arról van szó, hogy minden felületnek csupasznak kell lennie, de alapszabály, hogy a kevesebb több.

Egyértelműen olyan kiegészítőket kell válogatnod, amikor harmonizálnak a környezetükkel, és önmagukban tekintve sem túldíszítettek.

Jó, ha a korábbiaknak megfelelően funkciójuk is van: ilyen dekoráció lehet egy tükör, egy polc, vagy éppen egy táblafestékkel díszített falrész.

 

Bár nincs kizárva az sem, hogy kerek formákat, ívelt vonalakat használj, a minimalista otthonra azért jellemzőbbek a szögletes kiegészítők. Ezek egyúttal nagyon modern külsőt is kölcsönöznek a lakásnak, ami különösen fontos a minimalista helyiségekben.

Bútorok esetében viszonylag könnyű ennek a feltételnek eleget tenni, és persze polcokból, kiegészítőkből sem nehéz bevásárolni ezt az alapelvet figyelembe véve.

Annak érdekében, hogy ne legyen minden téglalap, vagy négyzet formájú, érdemes szemezgetned a hat-és nyolcszögekkel, továbbá a rejtett vonalakkal, mint amilyen pl. a lebegő polc.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!