Miért jó minimálban ünnepelni? A kevés nem jelent dísztelenséget

Marity Mira
Írta: ,
Miért jó minimálban ünnepelni? A kevés nem jelent dísztelenséget

Nem vagy egyedül, ha az elmúlt hetek túlzsúfolt történéseiben nem tudtál időt szakítani a lakás ünnepi díszbe öltöztetésére. De nem vagy elkésve, sőt, még időtakarékosan és költséghatékonyan is ki tudod dekorálni az otthonodat. Ehhez mindössze el kell rugaszkodnod a klasszikus piros-arany pompától, vagy a grandiózus nagypolgári, karácsonyi dekorötletektől. Próbáld ki idén a minimalista stílust, és élvezd ki a „kevesebb jóval több” esztétikáját!

1. Egyszerű koszorú ékek

Miért jó minimálban ünnepelni? A kevés nem jelent dísztelenségetKépek forrása: 1 / 2

A minimalista díszítés preferálja a letisztult egyszerűséget, alapanyagait a természetből veszi. Van hasonlóság a country side és a rusztikus stílus jellemzőivel, mert ha megnézel egy vidéki konyhát vagy egy parasztházat, ott is találsz majd hasonlóan puritán, mégis meglepően jól mutató díszeket.

Ennek értelmében az adventi koszorú nem feltétlenül agyonzsúfolt és gyertyákkal teli asztaldísz. Szerezz pár különböző örökzöld ágat az esti sétád során, lehet az madártövis, hamisciprus vagy fenyő is. Egy-egy szálból elegendő kört formálni, és rögzíteni a lakás különböző pontjain. Akár vékony, piros szalagokon is lelógathatod ablakdíszként, vagy vastag fehér szalaggal is felfüggesztheted egy ágra, amit a falra rögzítettél.

2. Alternatív fenyő

Miért jó minimálban ünnepelni? A kevés nem jelent dísztelenségetKépek forrása: 1 / 2

A minimalizmus ökotudatosságot és környezetkímélő mentalitást igényel. A vágott fenyő nem elfogadható, de nem kell azonnal a szélsőséges megoldásokra törekedni. A drasztikus minimalisták papírból vagy drótból hajtogatnak fenyőt, falra rajzolják vagy lécekből eszkábálják össze. Ehelyett azonban elbűvölő hatást kelt pár igazi fenyőág, egy-két csinos üvegpalackba beállítva. Az első képen pár színes dísz ékesíti az ágakat, a második képen önmagában áll egy dunsztosüvegen. Utóbbinak egyedi hangulatát a két sima fehér gyertya koronázza meg, egyszerű mécsestartóban. A falon apró fafenyő látszik, a kompozíció pedig az abszolút letisztult természetességet sugallja.

3. Rendhagyó berendezési tárgy

Miért jó minimálban ünnepelni? A kevés nem jelent dísztelenségetKépek forrása: 1 / 2

A tartalom és forma sajátos összhangban van a minimalista dizájn esetében. Minden tárgynak megvan a funkciója, és a használaton kívüli darabokat is újraértelmezik. Így jártak ezek a létrák is. Az első képen masszív, pincéből vagy padlásról előkerülő tömör létrát festettek antikolt fehérre. Ez akár ünnepi polcként is funkcionálhat, de ízléses kombinációval aranyszínű és természetes díszekkel is lehet dekorálni. Ilyenek a szalmacsillagok, fenyőtobozok és fa mécsestartók.

Az egyszerű fekete fémlétra pedig új értelmet nyer a falhoz támasztva, óarany és fekete gömbdíszekkel ékesítve. A ráhelyezett kis csomagok csak sima barna csomagolópapírt igényelnek, egyszerű madzaggal átkötve.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!