5 tipp minigarzonba, amivel maximalizálhatod a teret

Szőke Angéla
Írta: ,
5 tipp minigarzonba, amivel maximalizálhatod a teret

A legkisebb lakás is kényelmes otthon lehet, ha az ember meglátja benne a fantáziát. A „kompakt élet” globális trend, ami egyre csak erősödik, hiszen a társadalom egyre inkább a zsúfolt nagyvárosokban összpontosul. A jövőben megapoliszokban élünk majd és természetesek lesznek azok a mikro-lakások, amik egyelőre még csak Tokióban számítanak mindennaposnak. Azonban a kis terület nem jelenti azt, hogy mindennel kapcsolatban kompromisszumot kell kötnünk. Egy kis lakás ugyanis egy főnek – vagy egy párnak – bőven elég lehet, amennyiben okosan használják ki minden négyzetcentiméterét.

Az alábbi öt tipp segít, hogy maximalizáld minigarzonodban a helyet.

1. Sokoldalú kanapéágy

A legnagyobb helyet szinte minden lakásban az ágy foglalja el. Ez egy olyan bútordarab, amivel kapcsolatban nem nagyon lehet megalkudni, mert mérete adott és aludnunk mindenképpen kell valahol. Ha csak egy szobánk van és az is kicsi, akkor nem mindig van hely kanapénak és ágynak is.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Két lehetőség van: vagy az ágyunk szolgál napközben kanapé gyanánt, vagy pedig a kanapénk lesz az ágyunk esténként. Ha a 160x200-as ágyakat túl nagynak találjuk, akkor választhatunk 140, vagy akár 120 cm széleset is, utóbbin is kényelmesen el tud aludni két ember. Ha a kanapéágy mellett döntünk, lehetőleg olyat válasszunk, amelyiknek nincs karfája és letisztult stílusú, így könnyed esztétikája nem fogja meg megterhelni a kis teret.

2. Kreatív térelválasztás

A legtöbb garzonlakó számára az a legzavaróbb az apró helyen, hogy az ágy egész nap szem előtt van. Ez kicsit olyan így, mintha a vendégeinket egyből a hálószobánkba terelnénk, hiszen ahol alszunk, mégiscsak egy intim területnek számít. Valakit – például aki otthonról dolgozik – azért is zavarhat az ágya állandó látványa, mert így mindig az alvás és a pihenés jut róla eszébe munka közben is, vagy csak nem mindig van ideje beágyazni.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ilyenkor egy szellős térelválasztóra van szükség, ami nem blokkolja a napfényt. Egy minimalista könyvespolc remek megoldás erre, hiszen olyan, mintha ott lenne, de még sincs ott. Emellett természetesen funkcionális is, hiszen könyveken kívül bármit tárolhatunk benne és a dekorációnak is helyet ad.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell