Tündéri mini ebédlők - Kis helyen is lehet stílusosan étkezni

Bodnár Alexa
Írta: ,

Ha kicsi az étkeződ, vagy ha akár egyáltalán nincs is, akkor sem kell beérned a konyhapulttal és egy bárszékkel. Még egy picike helyen is lehet bűbájos mini ebédlőd, ahol nyugodtan megreggelizhetsz hétvégén, szuper ebédet rendezhetsz a barátaidnak, vagy akár egy romantikus vacsorát tölthetsz el a szerelmeddel. Hoztunk neked néhány ilyen ebédlőt, mutatjuk, hogy érdemes berendezned!

Ha a konyhád valóban éppen akkora, hogy a tűzhely, a pult és a hűtő fér csak el benne, akkor a nappalit érdemes kijelölni olyan helynek, ahol az étkezőnek is helyet szorítasz.

Ebben az esetben a leginkább egy kör alakú asztalkát érdemes beszerezned, ami lehet bátran egy olcsóbb fajta is akár. A székekre fordíts inkább nagyobb hangsúlyt: ha nem találsz igazán különlegeset, akár magad is felújíthatsz néhányat.

Amitől az étkeződ még úgy is nagyon stílusos lesz, hogy ennyire apró, az egy szép váza és egy csokor virág az asztalon, és még egy kis különlegesség.

Lehet ez egy mintás puff, egy egyedi szobrocska, vagy akár egy szép állólámpa az asztalka mellett.

Ha olyan lakásban élsz, ami szinte teljesen egyterű, és csupán egy apró konyha és fürdő van külön helyiségben, akkor érdemes az étkezőrészleget úgy elhelyezned, hogy egy ablak közelébe kerüljön.

Ha az ablak alatti rész még be is van építve esetleg, és tudsz ott egy kis ülő részt kialakítani, akkor sem lesz problémád, ha több vendéget kell leültetned az asztalhoz.

Érdemes egy ilyen térbe is kör alakú bútort választanod, amely kisebb helyet foglal, és igény szerint átalakítható íróasztallá vagy kávézóasztallá is.

Egy fekete vagy szürke asztallap és egy élénk színű szék igazán mutatós lesz, és persze a kedvenc dekortárgyaddal is érdemes feldobni az étkezőt.