Mindig tökéletes választás: hófehér árnyalatok a lakásban

Írta: ,

A hófehérrel garantáltan nem lehet melléfogni, hiszen ez a tisztaságra emlékeztető, frissítő, térnagyító hatással bíró árnyalat minden esetben és minden helyiségben remekbeszabottnak bizonyul. Nézzük hát az inspiráló megoldásokat!

Előszoba Kép forrása: pinterest.com, Mud Rooms

1/5 Előszoba

Az előszoba nem az a helyiség, amelyikben túl könnyedén voksolnánk a fehér mellett, tekintve a praktikumot és az eredeti funkciókat. Mindenesetre nem kell élből elvetni ezt az ötletet sem, hiszen a legtöbb előszoba eleve sötét, és mogorvává is válik, ha nem éppen élénk tónusokkal építünk rá.

Mindezt kiküszöbölhetjük az üdítő fehér alkalmazásával, ráadásul, ha a könnyed tisztántarthatóság mellett voksolunk, akkor a parkettát még mindig megválaszthatjuk sötétebb árnyalatokra építő burkolatból.

Addig is csodás inspirációkat leshetünk el erről a fotóról, és közelről megszemlélhetjük, miként dolgozik a fehér térnagyító, világító funkciója, különösképpen akkor, ha nem csupán egy szűk helyiségre koncentrálódik, hanem könnyed átmenetet képez a két terület között.

Nappali Kép forrása: pinterest.com, Deco

2/5 Nappali

Ennél a nappalinál szintén az üdítő fehér a domináns árnyalat, de itt azért már más tónusok is felbukkannak. Ez ugyancsak hatalmas előnye a fehérnek, hiszen bármilyen szolid pasztellel, vagy éppen sötét, élénk színekkel tökéletesen ötvözhető.

Jelen esetben a modern világosszürke, és az egészen halvány bézs töri meg a fehér letisztultságát. A szürke alkotószínei más szinten is megjelennek, a modernitást még jobban fokozza az itt-ott felbukkanó fekete, ami azonban a legkevésbé sem hat borongósnak, vagy kevésbé hívogatónak.

Ezzel szemben az összhatás teljesen otthonos, s ez messze nem csak a méretes ablak miatt üdítő és világos fényének köszönhető. A színek mellett a kiegészítők is összehangoltan jelennek meg, egyszóval a harmónia ennél a nappalinál tökéletes.

Konyha Kép forrása: hookedonhouses.net

3/5 Konyha

A konyha szintén nem a legletisztultabb helyiségünk, legalábbis nem akkor, amikor a négyfogásos vacsora kellős közepén tartunk. Ugyanakkor egyáltalán nem rossz ötlet ezt az alapvetően tiszta helyiséget hófehér alapra építeni.

Sok lakásban kisméretű a konyha, így meg kell ragadni minden lehetőséget a nagyításra, s ahogy azt már írtuk, erre a célra tökéletes a fehér. A matt felületek éppúgy ideálisak, mint a fényt visszaverő, tükröződő lapok, amik ráadásképpen tökéletesen illenek a modern konyhai eszközökhöz.

A teljesen fehér konyha egyszerűségét nem nehéz megtörni, akár egy feltűnő járólappal, akár más, élénk színű berendezési tárgyakkal, kiegészítőkkel elérhetjük a kívánt hatást, és izgalmasabbá tehetjük a látványt.

Hálószoba Kép forrása: bloglovin.com

4/5 Hálószoba

Ha valahova igazán passzol a fehér, akkor az a hálószoba. Nem csupán azért, mert a magával ragadó tisztaság érzete itt igazi előny, hanem azért is, mert segítségével semmilyen zavaró szín, élénk árnyalat nem vonja el a figyelmünket a pihenésről.

A kellően puha, hófehér takarók, párnák, szőnyegek, na és persze a baldachinok azt az érzetet keltik, mintha felhőkön, vagy éppen egy királyi lakosztályban aludnánk. Mindehhez szerencsére egyáltalán nincs sok kiegészítőre szükségünk, sőt, igazság szerint minél kevesebb lakberendezési tárgyat viszünk be a hálószobánkba, annál jobb.

A fehérnek köszönhetően a legapróbb, legkényelmetlenebb szoba is egyszerű marad, de mégis egészen felemelővé válik, a lágy és könnyen tisztítható textilek pedig garantáltan megtartják pihentető mivoltjukat.

Fürdőszoba Kép forrása: digsdigs.com

5/5 Fürdőszoba

Végül, de nem utolsó sorban következzen ismét egy olyan helyiség, ahol szintén üdítő a tisztaság és a hófehér küllem. A világos alaptónusokra építő fürdőszobák több szempontból is előnyösek.

Részben nem kell azon tanakodnunk, hogy a mosdók, kádak, illemhelyiségek milyen árnyalatokhoz passzolnak majd igazán, ráadásképpen egészen biztos, hogy kedvező áron és széles választékban keresgélhetünk, ha szeretnénk beszerezni az alapfelszerelést. Amennyiben a főbb berendezési tárgyak hófehérek, úgy egyáltalán nem tűnik majd túlzónak egy-egy mintás, vagy éppen feltűnő burkolat, tapéta.

Természetesen messze nem csak az egészen hófehérre építhetünk (bár minden egyes anyagon másként mutat ez az alapszín), a különféle tört és csont fehérek hivalkodás nélkül emelnek óriásit a látványon.