Mindig tökéletes választás: hófehér árnyalatok a lakásban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A hófehérrel garantáltan nem lehet melléfogni, hiszen ez a tisztaságra emlékeztető, frissítő, térnagyító hatással bíró árnyalat minden esetben és minden helyiségben remekbeszabottnak bizonyul. Nézzük hát az inspiráló megoldásokat!

Előszoba Kép forrása: pinterest.com, Mud Rooms

Az előszoba nem az a helyiség, amelyikben túl könnyedén voksolnánk a fehér mellett, tekintve a praktikumot és az eredeti funkciókat. Mindenesetre nem kell élből elvetni ezt az ötletet sem, hiszen a legtöbb előszoba eleve sötét, és mogorvává is válik, ha nem éppen élénk tónusokkal építünk rá.

Mindezt kiküszöbölhetjük az üdítő fehér alkalmazásával, ráadásul, ha a könnyed tisztántarthatóság mellett voksolunk, akkor a parkettát még mindig megválaszthatjuk sötétebb árnyalatokra építő burkolatból.

Addig is csodás inspirációkat leshetünk el erről a fotóról, és közelről megszemlélhetjük, miként dolgozik a fehér térnagyító, világító funkciója, különösképpen akkor, ha nem csupán egy szűk helyiségre koncentrálódik, hanem könnyed átmenetet képez a két terület között.

Nappali Kép forrása: pinterest.com, Deco

Ennél a nappalinál szintén az üdítő fehér a domináns árnyalat, de itt azért már más tónusok is felbukkannak. Ez ugyancsak hatalmas előnye a fehérnek, hiszen bármilyen szolid pasztellel, vagy éppen sötét, élénk színekkel tökéletesen ötvözhető.

Jelen esetben a modern világosszürke, és az egészen halvány bézs töri meg a fehér letisztultságát. A szürke alkotószínei más szinten is megjelennek, a modernitást még jobban fokozza az itt-ott felbukkanó fekete, ami azonban a legkevésbé sem hat borongósnak, vagy kevésbé hívogatónak.

Ezzel szemben az összhatás teljesen otthonos, s ez messze nem csak a méretes ablak miatt üdítő és világos fényének köszönhető. A színek mellett a kiegészítők is összehangoltan jelennek meg, egyszóval a harmónia ennél a nappalinál tökéletes.