Minden szezonban aktuálisak: ilyenek az újragondolt lámpások

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A lámpások az elmúlt időszakban visszatértek a köztudatba, mint minden más, ami legalább részben emlékeztet a vintázs stílusra. Környezettől függetlenül rendkívül könnyű velük dekorálni az otthonunkat – mutatunk is néhány inspiráló példát.

Amennyiben illik a lakás hangulatához, akár a főbb helyiségekbe, akár a házhoz vezető úton is jó ötlet lehet bevetni a lámpásokat.

Ezek a hagyományos funkciók több szinten megnyilvánulhatnak, a puritán gyertyáktól kezdve, az égőkön keresztül egészen a napelemes változatokig bármit bevethetünk a cél érdekében.

A lámpások ráadásképpen bárhol helyet kaphatnak: kijelölhetik az utat, világíthatnak a kerti asztalon, de akár a teraszt is körberakhatjuk velük.


10 ország lakberendezői stílusa


Emellett természetesen a falon szintén rögzíthetjük őket, sőt vásárolhatunk, vagy készíthetünk olyan lámpást, amit a nappali kellős közepén lógathatunk alá.

Rengeteget variálhatunk a színekkel, mintákkal és persze a méretekkel is, egészen biztos, hogy megtaláljuk a számunkra legideálisabb darabot.

Az alábbi tündérfények a korábbi dekorációhoz hasonló elven működnek, éppen az a lényegük, hogy beragyogják a környezetüket.

Az aprócska ledek nem világítanak olyan határozottan, mint ahogy egy funkcionális villannyá avanzsált lámpás, de nem is az a céljuk.

Szezontól függetlenül mindig megállják a helyüket ezek a hálózat nélkül, főként elemmel működő izzósorok, tehát éppúgy tökéletesek a nyárestéken, mint a tél kellős közepén.

Természetesen minél többet használunk fel belőlük, annál jelentősebb lesz a fény, amit közvetíteni tudnak, a kellően méretes lámpások izzósorokkal megtöltve akár egy komplett asztal megvilágításához is elegendőek lehetnek.

Főleg akkor, ha az egészen apró izzók közé néhány nagyobb méretűt is elrejtünk…