Milyen vázába milyen virág illik? Így rendezd el őket, hogy a legszebbek legyenek!

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy csokor frissen vágott virág döbbenetes változást tud hozni a szobába, de ha a megfelelő stílusú vázába a megfelelő virágokat rakod, akkor az otthonod valóban úgy nézhet ki, mintha egy lakberendezési magazin címlapfotóján szerepelne.

Rózsák Kép forrása: stylecarrot.com

A lent bő, kör alakú, fent a szájánál összeszűkülő fazonú vázák tökéletesek egy csokor rózsa megmutatására, mert teltebbnek, tömörebbnek mutatják a csokrot.

Ugyanakkor csak egy-egy szál virág nem feltétlenül mutat olyan elegánsan egy ilyen vázában, ha csak néhány rózsaszálat tennél vízbe, akkor válassz inkább fölfelé bővülő, trombita formájú vázát, ami elegánsnak és előkelőnek mutat pár szál virágot is.

Tulipánok Kép forrása: praisewedding.com

A tulipánok a sekély vízben maradnak a legszebbek legtovább, ezért egy alacsonyabb, mindenhol egyforma szélességű váza ideális választás számukra, mert a csokor szépen elterül, és meg tudod mutatni vele a zöld leveleket is, amelyek nagyban hozzájárulnak a tulipáncsokor szépségéhez.

Ha a váza magasabb, akkor a szárak egyenesebben állnak, ezzel elegánsabb, formálisabb hatást érhetsz el, míg a rövidebb váza szintén előkelő, de kissé vintage hangulatot áraszt.